Dža Morant (AFP)
Dža Morant (AFP)

Pulov podmukli potez ozbiljno desetkovao Memfis: Dža Morant verovatno propušta ostatak plej-ofa

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.05.22. | 00:35

Grizlisi potvrdili da je magnetna rezonanca pokazala ozbiljnu povredu kosti desnog kolena

Bore se Memfis i Golden Stejt u NBA plej-ofu za finale zapadne konferencije, Voriorsi su juče iskoristili povredu najboljeg igrača Grizlisa Dža Moranta, poveli 3:1 u seriji i došli na korak od prolaza dalje. Međutim, pred gostovanje Stefa Karija i drugov u Fedex forumu, trener Memfisa Tejlor Dženkins će ponovo imati ozbiljnu glavobolju i izvesno morati da se suprotstavi ekipi Stiva Kera bez prve zvezde tima.

Naime, kako je Memfis zvaničnim saopštenjem potvrdio, magnetna rezonanca je pokazala da postoji "modrica" na kosti desnog kolena, ili stručnije endem koštane srži i da je iz tog razloga Morant upitan za ostatak plej-ofa.

Izabrane vesti

Povreda se dogodila u četvrtoj deonici utakmice broj tri, kada je Džordan Pul izuzetno podmuklo i nesportski u jednom udvajanju uhvatio Morenta za koleno. Izgleda da Pul ne pomaže svom timu isključivo poenima kojih se nadavao u plej-ofu, već i prljavim radnjama... Jer veliko je pitanje šta bi bilo u meču broj četiri (101:98) koji je Golden Stejt dobio sa samo tri razlike da je Morent bio na terenu.

Protiv raspucanih Golden Stejt Voriorsa je teško igrati i kada imate čitav tim na okupu, a kako nadomestiti učinak najboljeg igrača od prosečno 27,4 poena, 5,7 skokova i 6,7 asistencija i nepredvidivost u napadu koju energični Dža konstantno donosi, to je pitanje za trenera Dženkinsa.

U svakom slučaju, Stiv Ker je nakon što je Dilion Bruks divljački faulirao Gerija Pejtona II i ispostavilo se slomio mu lakat, rekao da je košarkaš Memfisa "prekršio kod." Šta onda reći o onome što je pre tri dana izveo Džordan Pul.



tagovi

Dža Morant

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara