Foto: FIBA
Foto: FIBA

Put nepoznatog Žagarsa do Fenerbahčea i Vukova: Potpuni haos

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.09.23. | 00:46

Jedan od momaka koji je obeležio Mundobasket

U to vreme slobodan igrač, letonski bek Arturs Žagars odigrao spektakularan Mundobasket i tako sebe lansirao u nebesa. Nedelju dana nakon završetka takmičenja, potpisao je ugovor sa timom iz Evrolige. Fenerbahčeom... ali karijeru nastavlja u Vlfsima, timom iz Litvanije za koji će nastupati kao pozajmljen igrač. Pomenuti klub igraće u Evrokupu.

Žagars je ove subote odigrao svoju prvu utakmicu u Litvanskoj košarkaškoj ligi (LKL), postigavši dva poena i sedam asistencija u velikoj pobedi.

Izabrane vesti

Generalni direktor litvanskih klubova Algimantas Bruzas otkrio je pre utakmice da je ceo proces sticanja letonskog talenta bio maksimalno haotičan.

"Bili smo u stalnom kontaktu sa Artursovim agentom tokom celog leta. Imali smo ga veoma visoko na našoj listi. On je na kraju odlučio da rizikuje i ode na turnir znajući da će imati veliku ulogu, i želeo je da privuče pažnju. timova Evrolige i NBA

“, počeo je operativac.

Rizik se isplatio. Videli smo šta se dešavalo tokom i posle takmičenja – bio je apsolutni haos. Odjednom je imao gomilu pažnje, i odjednom, nije znao šta će da radi sa svojom karijerom. Čak i njegov agent nije bio siguran da će nastaviti da ga zastupa, jer je stizalo mnogo ponuda“, otkrio je Bruzas.

"Čak se i Kina pridružila. Apsolutni haos."

S obzirom da Vukovi nisu bili veliki igrač na tržištu, klub nije bio siguran da će Žagars doći. Međutim, veza između Rimantasa Kaukenasa, bivšeg igrača Evrolige koji sada služi kao predsednik tima, pomogla je da se Letonac dobije.

"Bili smo u potpunoj nepoznanici, ali je na kraju sve ispalo. Pomogle su nam veze koje Kaukenas ima u istanbulskom timu. Veoma smo zahvalni Fenerbahčeu", rekao je Bruzas.

Ceo plan je bio rano razrađen, verovao nam je kao organizaciji i verovao je da će to biti pogodno mesto za Artursa da se pripremi za Evroligu. Dogovor je postignut i on nam je pozajmljen za ovu sezonu".

Na kraju je Žagars izašao kao pobednik jer mu je plata značajno porasla.

Nije želeo da potpiše pre turnira. Naravno, da ste mu dali mnogo novca, verovatno bi pristao. Sada ima trostruko veće pare. Mi ništa nismo izgubili jer će veći deo plate plaćati Fenerbahče“, otkrio je operativac.


tagovi

Arturs Žagars

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara