Dejan Radonjić (©Star Sport)
Dejan Radonjić (©Star Sport)

Radonjić i Cedevita Olimpija: Garancija kvalitetnog projekta približila bi dve strane saradnji

Vreme čitanja: 3min | sre. 15.03.23. | 10:09

Crnogorskom stručnjaku se radi, klub iz Ljubljane treba da pokaže ambiciju veću od samog učešća u ABA ligi i Evrokupu...

Tri nedelje prošle su otkako su se Dejan Radonjić i Panatinaikos rastali, a crnogorski stručnjak već je tražen za novi posao – na klupi Cedevite Olimpije.

Odlazak Jurice Golemca posle teškog poraza u Zadru iznenadio je regionalnu košarkašku javnost najviše iz razloga što je Cedevita Olimpija već nekoliko puta tokom proteklih godina pokazala veru u njegov trenerski kvalitet, ali je očigledno došlo vreme za promene.

Izabrane vesti

Do izbora novog trenera ekipu će voditi Miro Alilović, koji je Golemcu bio pomoćnik tokom poslednje dve godine. Prvi čovek Cedevite Olimpije Emil Tedeski namerava da pitanje novog šefa struke reši u što skorijem roku, a prema tvrdnjama Sportkluba, Radonjić je projektovan kao dugoročno rešenje.

Najtrofejniji trener u istoriji Crvene zvezde zatvorio je teško poglavlje u Atini, ali je spreman i želi da okrene novi list, da radi i napravi dobar rezultat. Cedeviti Olimpiji je potreban stručnjak koji donosi trofeje i na papiru to bi bio idealan spoj. Međutim... Put od želje, do potpisa nije jednostavan. Nije ni previše komplikovan, ali verovatno bi trebalo da se usaglase određeni detalji.

Trofejni stručnjak bi za povratak u regionalnu košarku, a da to nije Crvena zvezda, pre svega želeo da dobije određene garancije.

Vreme je jedan od bitnih faktora. Vreme da implementira svoje ideje i stvori adekvatan sistem. U Atini ga nije dobio, Nikola Kalinić je nedavno baš ovaj detalj izneo kao jedan od mogućih razloga zašto Radonjić nije uspeo sa Panatinaikosom. Sa Crvenom zvezdom je, tokom prvog mandata, dobio manevarski prostor i kada rezultati nisu bili po volji navijača, pa se to na kraju višestruko isplatilo.

Garancija dobrog, kvalitetnog projekta svakako bi bila veliki plus za obe strane. Pre svega – sa određenim ambicijama. Ne puko učešće u takmičenjima, već želja za napretkom i rezultatima.

Ljubljana je poznata kao jedna od destinacija gde bi svi želeli da odu, miran i lep grad za život i rad. Cedevita Olimpija je od spajanja klubova 2019. godine ponovo živnula, ekipa se stabilizovala finansijski i redovne su platiše, Zmajčeki su ponovo među kandidatima za visok plasman, ali rezultati još izostaju. Jedno polufinale ABA lige definitivno nije rezultat po meri kluba sa solidnom bazom navijača, koji definitivno ima prostor da napravi konkurentniji sastav.

Istina, teško je dostići nivo beogradskih večitih jer su njihovi budžeti i rosteri krojeni za evroligaške standarde, ali od nečega mora da se krene... Eventualno Radonjićevo prisustvo na klupi podiglo bi verovatno i klupske ambicije prema Evrokupu - Cedevita Olimpija trenutno poslednja u Grupi A - kroz koje je moguće ostvariti plasman u Evroligu. Niko ne garantuje uspeh preko noći, ali korekcije u finansijskom planu svakako bi dale zamajac za ostvarivanje ciljeva. U regionu, pa i Evropi.

Iza Radonjićevog rada u jadranskim okvirima stoje pehari, Cedeviti Olimpiji treba neko ko može da napravi iskorak. Sve bi moglo da bude jasnije uskoro.

EVROKUP – 16. kolo

Grupa A – utorak:

Huventud – Kluž 104:81

/Para 18 – Džons 16/

Grupa A – sreda:

18.00: (1,55) Bursa (14,5) Venecija (2,70)

18.00: (1,35) Prometej (16,0) Burg (3,50)

19.30: (1,17) Ulm (20,0) Cedevita Olimpija (5,50)

20.30: (1,45) Breša (15,0) Lijetkabelis (3,05)

Grupa B – utorak:

Hapoel Tel Aviv – Hamburg 91:85

/Braun 21 – Čajlds 19/

Trento – Budućnost 79:76

/Flakadori 16 – Grin 18/

Pariz – Šlonsk 89:85

/Evans 18 – Pušica 21/

Grupa B – sreda:

20.30: (1,55) London Lajons (14,5) Promiteas (2,70)

21.00: (1,45) Gran Kanarija (15,0) Turk Telekom (3,05)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Cedevita OlimpijaDejan RadonjićABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara