Dejan Radonjić (©Starsport)
Dejan Radonjić (©Starsport)

Radonjić ima plan za Valensiju: Konkretni i rasterećeni da dođemo do šanse

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.01.21. | 16:50

„Čeka nas težak meč“, priznaje trener Crvene zvezde

Manje od mesec dana je prošlo od prvog meča u Beogradu, koji je Zvezda dobila sa tri poena razlike (76:73), a već je na redu revanš u Valensiji.

Crveno-beli su otputovali za Španiju na utakmicu 20. kola Evrolige, gde će probati u petak uveče (21.00) da iznenade Valensiju kao gosti i produže rivalu lošu seriju u koju je upao u poslednjih mesec dana. Naime, španski tim je dobio samo jednu od pet utakmica, pa će protiv srpskog prvaka tražiti priliku da se vrati na pobedničku stazu.

Izabrane vesti

Svestan je tog izazova Dejan Radonjić, trener Zvezde, koji najavljuje tešku utakmicu u Valensiji.

"Očekuje nas izuzetno težak meč protiv ekipe koja je još letos u prelaznom roku pokazala da su im ambicije izuzetno visoke i veće nego ranijih godina. Doveli su igrače koji ih čine timom koji može do vrlo visokih pozicija. Pokazali sjajne igre u pojedinim mečevima. Imaju i dobar rezultat i plasman na tebli i čeka nas težak meč u Valensiji", rekao je Radonjić za klupski sajt.

Dodatni teret za Zvezdu su kadrovski problemi, jer su u Beogradu ostali povređeni Marko Simonović, Džordan Lojd i Boriša Simanić, kao i Lendri Noko zbog administrativnih problema. Ipak, Radonjić zna recept kojim se može potražiti put do pobede.

"Naše je da pokušamo da odigramo dobro. Da budemo konkrentni i rasterećeni i da iz te rasterećenosti koja dolazi iz realnosti, ako bude šanse, pokušamo da je iskoristimo“, zaključio je Radonjić.

Respekt Špancima ukazao je i Dejan Davidovac, koji smatra da se Valensija, bez obzira na krizu u kojoj je, odlično pojačala letos.

"Doveli su Vilijamsa, Hermansona, Kalinića, koji igra sjajno i pravi ozbiljnu razliku ove sezone. Tipična španska ekipa koja igra vrlo brzo, šutira dosta trojki. Pokušaćemo da iskoristimo i informacije Kina Koloma koji je igrao tamo sezonu i po, ali naše je da se podižemo iz utakmice u utakmicu. Nismo ni kompletni u Španiji, ali želimo da dođemo u priliku da napravimo dobar rezultat“, rekao je Davidovac.


tagovi

Dejan RadonjićDejan DavidovacKK Crvena zvezdaEvroliga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara