Raspad Cibone u Zagrebu, Igokea ubacila 32 poena za četvrtinu i zamrzla Vukove na -25

Vreme čitanja: 3min | pet. 06.12.19. | 18:41

Rašad Von ubacio čak šest trojki u drugom poluvremenu

Vatrena reakcija Dragana Bajića nakon prošlonedeljnog poraza od Mege na domaćem terenu izgleda da je urodila plodom. Igokea se konačno trgla, zaigrala znatno bolje i angažovanije, naročito u defanzivnom delu i uspela je da napravi veoma važan brejk u Zagrbu protiv Cibone, kojim se, bar do večerašnjeg meča na Novom Beogradu, izjendačila na tabeli sa ružičastim timom - 66:91.

Nije to bio meč koji je obilovao preterano lepim i atraktivnim potezima. Naprotiv, dve ekipe su s vremena na vreme pravile neke zaista neshvatljive greške za koje se može reći da čak nisu ni primerene ovom rangu takmičenja. Bilo kako bilo, u ovakvoj situaciji daleko bolje se snašla Igokea, koja je serijom 33:9 na prelomu druge i treće deonice rešila utakmicu.

Izabrane vesti

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Rašad Von, koji je ubacio čak 24 poena, pritom ubacivši čak šest pogodaka sa distance u drugom poluvremenu. Odličan je bio i Đorđe Gagić koji je meč završio sa 18 poena, dok su dvocifreni još bili Dalibor Ilić i Majkl Grin sa po 13 poena. Sa druge strane, u Ciboni se gotovo niko nije istakao, pa su tako Katić, Budnović i Novačić ubacili samo po 10 poena.

Uprkos nešto boljem početku Cibone, koja je vodila kroz najveći deo prvog i drugog kvartala, konstantno se činilo da Zagrepčanima nešto nedostaje, kako bi preuzeli potpunu rezultatsku kontrolu. Svaki put kada su imali šansu da se odlepe na dvocifrenu razliku, Vukovi su pravili greške i dopuštali su rivalu da se samim tim podigne i na psihološkom planu, što je Igokea maksimalno iskoristila. Gostujući igrači su na kraju prvog poluvremena čak imali i prednost – 38:39.

Potpuni brodolom Cibone nastavljen je u trećoj četvrtini. Prednost Igokee neumoljivo je rasla, a Zagrepčani kao da nisu ni imali ideju kako da se vrate u utakmicu. Pokušavao je Ivan Velić na sve načine da trgne ekipu, ali mu to nije polazilo od ruke, pa je sastav iz Laktaša u jednom trenutku otišao i na velikih 18 poena prednosti. Upravo tolika razlika bila je i pred poslednjih deset minuta košarke – 53:71.

Fantastičnu igru u drugom poluvremenu prikazao je Rašad Von, koji je pogađao jedan za drugim šuteve iza linije 6,75. Samo na početku poslednjeg kvartala ubacio je četiri trojke sa velikom lakoćom, te nastavio da dosipa so na prilično otvorenu ranu košarkaše Cibone. Kada se na to dodaju dva pogotka iz trećeg kvartala, Von je u jednom trenutku imao 6/6 na šutu za tri u drugom poluvremenu. Jasno je da Vukovi nisu imali nikakve šanse da se vrate u meč, pa su pred svojim navijačima tako pretrpeli jako neprijatan poraz - 66:91.

ABA LIGA - 10. KOLO

Petak
Cibona - Igokea 66:91
/Katić, Bundović, Novačić 10 - Von 24/
20.00: (5,00) Mega Bemaks (19,0) Partizan (1,20)

Subota
18.00: (1,60) Budućnost (14,5) Cedevita Olimpija (2,55)
20.00: (2,10) Krka (14,0) Mornar Bar (1,85)

Nedelja
18.00: (1,05) Crvena zvezda (27,0) FMP Železnik (10,0)

Ponedeljak
18.00: (1,17) Primorska (20,0) Zadar (5,50)

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: ABA liga (KK Cibona - Željko Bakšaj, Domagoj Vranar, Gordan Laušić)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara