Endrjuz u duelu sa Kevinom Panterom (© Star sport)
Endrjuz u duelu sa Kevinom Panterom (© Star sport)

Raspucani Bursin Amer o finišu u Areni: Nisam video šta se desilo, sudije su odradile odličan posao

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.04.22. | 17:29

"Neverovatna pobeda. Partizan je jedan od najboljih timova u Evropi", rekao je Endrju Endrjuz, strelac 24 poena protiv Partizana u osmini finala Evrokupa

Istinsku košarkašku senzaciju priredili su igrači Burse u sredu uveče u Beogradu. Tim srpskog trenera Dušana Alimpijevića šokirao je Partizan u prepunoj Areni i tako stopirao crno-bele već u osmini finala Evrokupa. Jedan od najzaslužnijih za veliki trijumf bio je Endrju Endrjuz. Amerikanac je bio nadomak tripl-dabl učinka pošto je meč okončao sa 24 poena, 10 asistencija i osam skokova. Posle utakmice nije krio oduševljenje.

Izabrane vesti

"Neverovatna pobeda. Partizan je jedan od najboljih timova u Evropi, sa velikom istorijom. Trener nas je odlično pripremio, sve nam je rekao. Znali smo šta da očekujemo, čak smo bili spremni i za navijače i atmosferu. Nismo dopustili da utiče na naše izdanje na parketu, na kraju smo ostvarili veliku pobedu, sada je sve moguće", rekao je Amerikanac.

Nekadašnji igrač Darušafake je apostrofirao važnost poruke Dušana Alimpijevića pre meča u Beogradu.

"Trener nam je rekao da poštujemo protivnika, Obradovića, Partizan, istoriju koju imaju i klub i on, njihove igrače, veći budžet. Verovali smo u sebe čak i kada smo bili pritisnuti uza zid. Na kraju se sve isplatilo i mislim da smo dokazali sebi da možemo svakoga da pobedimo".

Finiš meča je anale. Partizan je imao sve u svojim rukama, sasvim solidnih pet poena prednosti na svega 14 sekundi pre kraja. Teško da nešto može da prođe po zlu... međutim... Jam Madar neshvatljivo pravi faul u napadu posle čega je sve krenulo po zlu. Bursa je prvo izborila produžetak, a u dodatnih pet minuta su u potpunosti nadigrali crno-bele.

"Nisam video tačno šta je Madar uradio, ali su sudije odradile odličan posao tokom celog meča, nije lako držati kontrolu nad situacijom. Ako ste gledali naše utakmice ove sezone onda ste mogli da vidite da nam se dešavalo da imamo sličnu prednost u završnici, pa da je izgubimo. Verovali smo u sebe i znali smo da možemo da se vratimo. Trener je spremio napad za Holanda koji je pogodio trojku za produžetak. Došao je iz Uniksa, iz Evrolige, veliki je igrač".

Umesto da Partizan naredne nedelje dočekuje Cedevitu Olimpiju, ovako Bursa ide na noge klubu iz Ljubljane.

"Igrali smo sa njima dva puta već, dobro ih poznajemo. Treba da se spremimo i da pripremimo dobar plan igre".


tagovi

BursaKK PartizanEvrokup

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara