Ko će u Evroligi (©Starsport)
Ko će u Evroligi (©Starsport)

Rastu šanse večitih za još jednu sezonu u Evroligi, Gran Kanarija se predomišlja

Vreme čitanja: 1min | pon. 15.05.23. | 10:47

Šampion Evrokupa bi zbog troškova mogao da odustane od elitnog takmičenja

Novokrunisani šampion Evrokupa Gran Kanarija ozbiljno razmišlja o mogućnosti da odustane od učešća u Evroligi sledeće godine, iako je osvajanjem trofeja u drugom po snazi kontinentalnom takmičenju sebi obezbedila tu privilegiju.

Međutim, prema saznanjima dobro obaveštenog portala Basket News španski klub se dvoumi, jer nije siguran da može da isprati finansijske i logističke troškove igranja na dva fronta.

Izabrane vesti

Poslednji put kada je Gran Kanarija igrala u Evroligi, u sezoni 2018/2019, taj je izazov bio preveliki, pa je ekipa ekipa završila takmičenje na 14. mestu na tabeli sa svega osam pobeda iz 30 kola. Pride je podbacila i u ACB ligi i bila 12. na tabeli što znači da se nije domogla ni plej-pfa.

Trenutno šampion Evrokupa nije preduzeo nikakve konkretne poteze, ali situacija će morati da se razjasni do sredine juna kada će Evroliga na Generalnoj skupštini objaviti konačnu listu učesnika za narednu sezonu.

U slučaju da Gran Kanarija odustane, njeno mesto bi vrlo lako mogla da zauzme Valensija, koja je i ove sezone igrala Evroligu, ali je posle plasmana na 13. poziciju bilo planirano da narednu godinu provede u Evrokupu pre no što bi se eventualno vratila sa proširenjem elitnog takmičenja. Druga opcija je Turk Telekom, poraženi finalista Evrokupa.

Nama u Srbiji mnogo bitnije: odustajanje Gran Kanarije bi predstavljalo još jednu prepreku manje za novi, zajednički nastup Crvene zvezde i Partizan Mozzart Beta u Evroligi.


tagovi

Gran Kanarija

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Crvena zvezda
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara