Razišli se FMP i Vlada Jovanović

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.12.20. | 19:33

Rastanak posle serija slabih rezultata

Rezultati su bili ispod očekivanja i u Železniku su procenili da nešto mora da se menja.

Kako MOZZART Sport saznaje, a kako je kasnije i zvanično potvrđeno, razišli su se FMP Železnik i dosadašnji trener Vlada Jovanović.

Izabrane vesti

Jovanović je tri i po godine prevodio FMP kao šef stručnog štaba i ostavio je dobar utisak. U prvoj sezoni su Panteri sa Jovanovićem bili osmi u ABA ligi, u drugoj šesti, a u trenutku prekida prošle sezone su držali sedmo mesto. Ono što ga je karakterisalo više od rezultata su dopadljiva igra i dobar rad sa mladim igračima. Jovanović je u prošloj sezoni čak pominjan i kao mogući trener Crvene zvezde zbog dobrog rada u Železniku.

Ipak, ove sezone su kola krenula niz brdo. FMP je tek 12. na tabeli. Sezonu je počeo pobedom nad slabašnom Primorskom, ali je potom usledila serija od šest poraza u sedam utakmica regionalnog takmičenja. Gubili su Panteri od favorita, ali i od ekipa iz donjeg doma tabele poput Splita i Cibone. U dobrom delu ih je iz ritma izbacio i korona virus koji je ušao u ekipu. U poslednjem kolu su doživeli debakl na svom terenu protiv Crvene zvezde (75:111) i procenjeno je da je rastanak najbolja opcija za sve.

Jovanović je profesionalnu karijeru započeo kao pomoćni trener u FMP-u 2012. godine, četiri godine proveo na toj funkciji, da bi u sezoni 2016/17 trenirao mladi tim Crvene zvezde. Tako se preporučio za za funkciju šefa stručnog štaba u Železniku gde je proveo tri i po godine.

U nastavku sezone ekipu će voditi Bojan Đerić.

Piše: Đorđe Matić


tagovi

Vlada Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara