Foto: Starsport
Foto: Starsport

Real nastavio da niže pobede: Baskonija pala bez prave borbe

Vreme čitanja: 1min | pet. 14.01.22. | 22:36

Španski derbi pripao Madriđanima koji su rutinski stigli do 15. pobede (89:74)

Na način na koji su završili 2021. godinu košarkaši Reala orvorili su aktuelnu. Savladavši Baskoniju (89:74) Madriđani su upisali četvrti uzastopni trijumf u Evroligi, a osmi u zvaničnim duelima.

UIzabranici Pabla Lasa već u prvoj deonici su uspeli da stignu do dvocifrenog vođstva koje su dodatno uvećali u završnici druge četvrtine te je nastavak susreta doneo praktično rutinski posao za domaćina.

Izabrane vesti

Kraljevski klub se u prethodnom periodu borio paralelno sa virusom korona i rivalima. Prilično desetkovan je ilazio na megdan timovima u prvensrvu, ali i na evroligaškoj sceni, međutim to nije bila prepreka da serijom pobeda istakne ozbiljnu kandidaturu za dve krune, te je u istom ritmu nastavio i nakon što se kadrovska situacija znatno popravila. Nošeni na krilima Jabusela, Abaldea i Rendolfa, Madriđai su veoma ruutinski stigli do 15. pobede u Evroligi i prilično pokvarili planove Baskoniji u čijim redovima je počela da se budi nada u mesto u plej-ofu nakon vezanih pobeda protiv Bajerna i Barselone.

Francuski košarkaš u redovima Reala bio je najefikasniji akter susreta sa 17 poena i osam skokova, dok je goste sa poenom manje predvodio Vejd Boldvin. Američki bek trudio se da održi svoju ekipu u igri, međutim nedostajala je konkretna pomoć saigrača te je Baskonija pretrpela 12. poraz.

VROLIGA - 21. KOLO

CSKA - Asvel 90:83

/Heket 27 - Knajt 16/

Real - Baskonija 89:74

/Jabusel 17 - boldvin 16/



tagovi

KK Real MadridBaskonija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara