Screenshot: Twitter
Screenshot: Twitter

Real slavio u uzbudljivom finalu juniorske Evrolige, Đurišić iz Mege u idealnom timu

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.06.21. | 13:58

Klasiku za igrače do 18 godina pripao Madriđanima, ali tek posle produžetka

Juniori madridskog Reala slavil su na završnom turniru Evrolige. U finalu su savladali vršnjake iz Barselone, predvođeni najkorisnijim igračem turnira Elijem Ndiajeom - 81:78.

Igrala se sjajna košarkaš u Fonteti, neizvesno je bilo do samog kraja. Dve sekunde su ostale u poslednjoj četvrtini, Barsa je imala dva poena prednosti, ali je Henri Vesar dvojkom poslao meč u produžetak. Neizvesno i u dodatnih pet minuta, vodila se velika borba, u kojoj se Real na kraju bolje snašao. Nije zadrhtala ruka mladim Blankosima sa linije penala, Barsa sa druge strane ništa nije mogla da pogodi, pa je u produžetku postigla tek tri poena.

Izabrane vesti

18.30: (1,55) Real Madrid (14,5) Valensija (2,70)

Interesantno je da su u Realu sve poene postigla šestorica igrača. Prednjačio je Konstantin Kostadinov sa 18 poena i 12 skokova, dok je 17 dodao Ndiaje. Slovenac Urban Klavzar je ubacio 16, dok je dvocifren sa 13 poena bio i Sedik Garuba. Real je imao i kontrolu skoka (52:44) i čak 10 slobodnih bacanja više (14/19-3/9), ali i pet izgubljenih lopti manje, pa je na kraju zasluženo slavio.

Barsu je sa druge strane predvodio sjajni Mikael Kaisedo sa 25 poena i 11 skokova, kao i četiri ukradene lopte (indeks 26, najveći na utakmici). Ispratili su ga Gael Bonilja sa 16, kao i Agustin Ubal sa 11 poena.

Za MVP-a je na kraju proglašen centar Reala Eli Ndiaje, koji je u proseku postizao 19 poena uz 13,3 skokova po meču. U proseku je imao indeks korisnosti 30,5. Pokazao je da poseduje veliki potencijal, igra sa velikom koncentracijom i na ovom nivou, poseduje odlične fizikalije i u odbrani preuzima sve. U napadu koristi fizikalije, ali je dokazao da ima i dobar šut, pa nema sumnje da ćemo ga uskoro gledati i u prvom timu Kraljevskog kluba.

Nikola Đurišić (©MN Press)Nikola Đurišić (©MN Press)


Odabrana je i prva petorka turnira, a Srbija ima predstavnika u talentovanom igraču Mege Nikoli Đurišiću. Ovaj 17-godišnji bek je na tri nastupa tokom završnog turnira u Valensiji u proseku upisivao 13,7 poena, 8,7 skoova i šest završnih dodavanja po meču (prosečan indeks 20).

Uz njih su tu i Kumani Huinson iz Asvela, Kaisedo iz Barselone, MVP Ndiaje i Džejms Enadži iz katalonskog kluba.



tagovi

Juniorska EvroligaKK Real MadridKK BarselonaKK MegaNikola Đurišić

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara