Željko Rebrača (©Star Sport)
Željko Rebrača (©Star Sport)

Rebrača: Ovi momci vrede za ABA ligu! Došli smo na raskrsnicu, možemo na sledeći stepenik

Vreme čitanja: 3min | sub. 17.02.24. | 12:38

“Mi u poslednjih 20 meseci radimo dobar posao. Iz jedne situacije, koja je bila mnogo loša, došli smo u poziciju da igramo sa Partizanom u polufinalu Kupa. Treba da budemo zadovoljni“, kaže prvi čovek Vojvodine

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Niša)

Polufinala Mozzart Kupa Radivoja Koraća nisu donela nikakva iznenađenja i za Žućkovu levicu po deveti put igraće košarkaši Partizan Mozzart Beta i Crvene zvezde, ali bez ikakve dileme pričaće se narednih dana i o igrama koje je tokom dva dana prikazala Vojvodina.

Izabrane vesti

Ekipa iz Novog Sada je posle trijumfa nad Megom u četvrtfinalu pružila snažan otpor crno-belima i definitivno poklekla tek u zaključnih pet minuta utakmice, što sve u klubu može da čini izuzetno ponosnim. Od igrača i trenera Miloša Isakov Kovačevića, do predsednika Željka Rebrače.

Član zlatne generacije Jugoslavije ne krije da je Vojvodina za 20 meseci uradila veliki posao, a da ono pravo tek dolazi.

“Ponosan sam na ekipu i momke, kako su odigrali protiv Mege i Partizana. Treba nam malo više iskustva i svega ostalog. Partizan ima mnogo ovakvih utakmica, mi ne i nama znače ovakvi dueli, da bismo rasli i bili još bolji“, rekao je Rebrača posle utakmice i dodao:

“Mi imamo naš cilj i idemo u dobrom smeru. Čestitam Partizanu na pobedi, mi smo odigrali odličnu utakmicu“.

21.00: (2,10) Crvena zvezda (15,0) Partizan Mozzart Bet (1,90)

Šta je ekipi još nedostajalo, pored iskustva, da možda dođe u još neizvesniju završnicu?

“Ima tu mnogo toga. Kvaliteta na određenim pozicijama, ali to je okej. Mi u poslednjih 20 meseci radimo dobar posao. Iz jedne situacije, koja je bila mnogo loša, došli smo u poziciju da igramo sa Partizanom u polufinalu Kupa. Treba da budemo zadovoljni, došli smo na raskrsnicu sa koje možemo da idemo dalje, na sledeći stepenik, da se dižemo. Želimo da idemo gore. Imamo petogodišnji plan i ovo nam sve mnogo znači, da steknemo još više samopouzdanja i da momci shvate koliko vrede, a mislim da vrede za ABA ligu“.

Da li i vi smatrate da je prekretnica za klub bio osvojen kvalifikacioni turnir za ABA 2, da su posle tog momenta ambicije dodatno porasle?

“Da, svakako. To je možda i velika prekretnica i za mene kao predsednika Vojvodine, ali i klub. Ulazak u ABA 2 nam je mnogo značio, to dalje privlači sponzore, Grad pomaže više... Stvorila se nova energija, kao što će se i posle ovoga stvoriti dodatni podsticaj da idemo dalje. To je naš put, Novi Sad i Vojvodina zaslužuju da budu jak regionalni centar, Novosađani zaslužuju Vojvodinu na najvišem mogućem nivou i da nam u goste dolaze timovi poput Partizana i Zvezde. Mi ćemo se truditi i raditi u tom smeru. Zahvalan sam igračima, trenerima, stručnom štabu i ljudima koji se ne vide na izuzetnoj energiji i naporu uloženom poslednjih 20 meseci“.

Šta je sledeće za Vojvodinu?

“Imali smo veliki dug, vratili smo 95 odsto. Ljudi su puni energije i ambicije da zajedno radimo i odemo tamo gde smo zacrtali. Na dobrom smo putu, rastemo, samo moramo da nastavimo ovako. Treba da budemo ponosni na ovo što smo uradili, svi kao tim. Treba da zasučemo rukave i idemo dalje“.

Da li je realno da ekipa već ove godine obezbedi prolaz u ABA ligu?

“Naravno, sve je realno. Za to se borimo. Imamo još jedan ’balon’ da odigramo, pa onda plej-of. Idemo utakmicu po utakmicu, sada razmišljamo o tome da se momci odmore, sledi nam mala pauza, pa onda nastavljamo dalje“.



tagovi

Željko RebračaKK VojvodinaABA ligaMozzart Kup Radivoja KoraćaKup Radivoja KoraćaKup Radivoja Koraća 2024.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara