Željko Obradović (MN Press)
Željko Obradović (MN Press)

Reč legendi Partizana: Čovek planina, promeniće tok srpske košarke

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.06.21. | 10:09

Nije poznat kao strpljiv čovek, ali zaslužuje svako strpljenje navijača

Ako nekadašnje saigrače Željka Obradovića, prijatelje, ljude kojima je bio trener ili selektor pitate da prokomentarišu Žocov povratak u Partizan, zajednički imenilac će biti "Ogromna stvar za Partizan i srpsku košarku". Dolazak trenerske ikone u redove Crno-belih jednak je onoj sili koja se odjednom pojavljuje i iz korena menja stvari, naročito u vreme kada Partizan proživaljava teške trenutke.

Odavno srpskim košarkaškim nebom nije odjeknula vest veće težine, pa su shodno tome o Obradoviću pričali oni koji su sa njim delili parket i dres u igračkim danima, odnosno oni koji su slušali njegove savete i ideje dok je sedeo na klupi Partizana, odnosno reprezentacije Jugoslavije. Počećemo od Žarka Paspalja koji je pričao za Sportski žurnal.

Izabrane vesti

"Super, super, super! Velika stvar za Partizan, za Savića i svakako velika zahvalnost Željku Obradoviću. Ovo je nešto najbolje što je moglo da se desi košarci", nije krio oduševljenje nekadašnji krini centar Partizana.

Nešto opširniji, takođe za Žurnal, bio je predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović kojeg je vest o ozvaničenju povratka za Partizan zatekla u Valensiji, gde ženska reprezentacija Srbije juri evropsko zlato. Prvi čovek srpske košarke je svojevremeno pod Obradovićevom dirigentskom palicom pomogao Partizanu da se popne na krov Evrope 1992. godine.

"Povratak Željka Obradovića u Partizan je velika i važna vest ne samo za klub, već i za srpsku košarku u celini. Siguran sam da će Partizan u svakom pogledu napraviti ogorman iskorak sa najboljim evropskim stručnjakom. Za našu košarku je od izuzetne važnosti da u srpskim klubovima radi što veći broj vrhunskih stručnjaka, jer uz njih stasavaju talentovani igrači, kao i nove generacije trenera koje će ih jednog dana naslediti u klubovima i reprezentativnim selekcijama", rekao je Danilović.

Gradacijski, najrečitiji bio je još jedan bivši košarkaš Partizana Goran Grbović, koji je za Večernje novosti sasuo salvu hvalospeva na račun trofejnog stručnjaka.

"Ovo je veliki trenutak za Partizan i srpsku košarku. Ovakav čin nikada nijedan trener ili sportista nije napravio. Jeste da je on okrenut sportskom lokalpatriotizmu prema Partizanu, u najtežem trenutku u istoriji kluba vraća se čovek koji je najbolji trener Evrope svih vremena On je čovek planina, nemam dovoljno epiteta da bih opisao koliko je ovo bitno za crno bele. Njegov povratak će promeniti tok košarke, tok takmičenja u KLS i uticaj menadžera i roditelja, Autoritetom i metodologijom rada, napraviće strategiju za Partizan i put kojim će klub ići. Nije poznat kao strpljiv čovek, ali je čovek koji zaslužuje svako strpljenje navijača", zaključio je Grbović.


tagovi

Željko ObradovićŽarko Paspaljžarko paspaljPredrag Danilović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara