Markus Hauard (©Starsport)
Markus Hauard (©Starsport)

Rekord karijere monstruma Hauarda! Barsi zvoni u ušima od šamara Baskonije

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.03.24. | 20:59

Neverovatni američki šuter ubacio čak 37 poena, pukla stotka u Vitoriji…

Nikada se u Baskoniji nisu libili da eksperimentišu, da traže igrače ispod radara, da uzmu one kojima se u NBA ne pruži prava šansa ili se jednostavno u datom trenutku ne smađu u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. Mali milion pogodaka napravio je baskijski klub, a jedan od najvećih – ako ne i najveći – je potpis Markusa Hauarda. Dobili su pravog monstruma!

Ko i nije znao za šta je sve sposoban neverovatni američki šuter, uverio se tokom protekle dve godine gledajući Evroligu. Maltretirao je čuvare, nametnuo se kao apsolutni lider i bez ikakve dileme ama baš svakome je u stanju da zagorča život i zatrpa koš. Samo ove sezone pet puta ubacio je 30 i više poena protivnicima, a protiv Barselone i rekord karijere. U odsustvu Čime Monekea je zajedno sa Metom Kostelom udario šamar katalonskom klubu i stavio Baskoniju u nešto bolju poziciji, sada su timu iz Vitorije uvećane šanse da se nađe u doigravanju španskog prvenstva – 103:96.

Izabrane vesti

Barseloni od pljeske Markusa Hauarda zvoni u ušima. Dao je čak 37 poena! Moglo je samo na jedan način da se završi kada je u finišu, posle koševa Nikolasa Laprovitole i Rikija Rubija, zahvaljujući kojima je katalonski klub prilazio na posed zaostatka, uzvratio sa dva dalekometna hica. Treći put Blaugrana nije imala ni snage, ni umeća da se vrati u život.

Amerikanac je od dolaska u Vitoriju u 12 navrata davao 30 i više poena, a Baskonija je izgubila samo tri utakmice: od Obradoira u španskom šampionatu, te Monaka i Partizan Mozzart Beta u Evroligi. Bila mu je ovo prva partija u kojoj je dosegao pomenutu brojku još od sredine januara kada je u Areni sasuo 32 poena Crvenoj zvezdi. Ali, bolju u dresu Baskonije nije odigrao od današnje.

Posebno je bio inspirisan večeras, davao je više od poena po minutu! I ispalio je čak 22 šuta za tri poena?! Na tu brojku osam pogođenih i nije bogzna šta. Ali, sve skupa kada se pogleda – klasa. Privatizovao je loptu, veći deo meča sam igrao protiv Barselone. Nadriblavao je, išao do kraja, uspevao i da iznudi faulove na prodoru, te da pogodi pod kontaktom. Nije ni imao Duško Ivanović razloga da ga vadi iz igre i igra specijale za nekoga drugoga.

Kada se na to doda da je Met Kostelo imao skoro pa savršen šuterski dan, jasno je zašto je u Vitoriji pukla ‘stotka’. Svi hici za dva poena (6/6) i sa linije za slobodna bacanja (5/5) bili su precizni, promašio je samo jednu od tri trojke i meč završio sa 23 poena. Samo je još Tadas Sedekerskis bio dvocifren sa 11 poena. Vanji Marinkoviću je pored pobede pripao i mali srpski derbi protiv Nikole Kalinića, pošto je bio efikasniji – devet naspram pet poena.

Glavnu ulogu u katalonskom klubu imao je Džabari Parker. Dao je 21 poen, dobre role u napadu imali su i Vili Ernangomes sa 16, Jan Veseli sa 14 i Nikolas Laprovitola sa 12 poena. Ali, dobar deo vremena poentirali u dok je Barselona bila u minusu, najčešće dvocifrenom.



tagovi

ACB ligaBaskonijaKK BarselonaMarkus HauardMet KosteloVanja MarinkovićNikola KalinićDžabari ParkerJan VeseliVili ErnangomezNikolas LaprovitolaDuško Ivanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara