Vladimir Mihailović (Foto: Aba League/Dragana Stjepanović)
Vladimir Mihailović (Foto: Aba League/Dragana Stjepanović)

Rekorder ABA lige Vladimir Mihailović: Izgubio sam osećaj koliko sam poena postigao, a onda je klupa vrisnula

Vreme čitanja: 4min | uto. 22.03.22. | 09:00

"Oboriti rekord, staviti se ispred svih tih velikana u tako ozbiljnoj ligi - to je fenomenalno", rekao je za Mozzart Sport košarkaš Mornara i vlasnik najefikasnije partije u istoriji regionalnog takmičenja

Sastali su se Mega Mozzart i Mornar u nedeljnom matineu, očekivala se velika borba, utakmica do poslednje kapi znoja, ali teško da je iko mogao da zamisli da će uću u anale regionalne košarke. Za to se postarao bek Barana Vladimir Mihailović. Pogađao je iz svih pozicija, bio totalna enigma za odbranu rivala, a kako je vreme odmicalo tako je rekord Milana Gurovića od 45 poena na jednoj utakmici Jadranske lige delovao sve dostižnijim. Na semaforu je stajalo 81:70 u korist ekipe iz Crne Gore, na satu ostalo još 35 sekundi kada je crnogorski reprezentativac krenuo u istorijski prodor. Probio je odbranu, položio loptu u koš i dotakao zvezde, sa 46 poena uz svoje ime zakoračio u večnost.

Izabrane vesti

"Utisci su fenomenalni. Postići takav uspeh, oboriti rekord i staviti se ispred svih tih velikana u tako ozbiljnoj ligi stvarno je laskava titula. Veliki uspeh i velika nagrada za sav dosadašnji rad i trud", počinje priču za Mozzart Sport rekorder ABA lige.

Sve je polazilo za rukom iskusnom crnogorskom reprezentativcu. Za dva poena je šutirao 7/12, trojke je gađao 5/9, a sa linije penala je imao sjajnih 17/19. Upisao još sedam skokova i šest asistencija i na kraju imao indkes korisnosti od čak 50!

"Došli smo do veoma bitne pobede, u momentu kad smo deficitarni usled odlazaka i povreda, pre svega jednog od naših ključnih igrača. Ušao sam odlično u utakmicu. Gradio ritam, osećao sam se odlično i to je rezultiralo fenomenalnom partijom", ističe Vladimir Mihailović.

O rekordu nije razmišljao, na umu mu je bila samo pobeda.

"Nisam bio svestan jer na semaforu nije pisao broj poena. Izgubio sam osećaj koliko sam tačno postigao. Nisam ni razmišljao u tom smeru, nije mi padalo na pamet obaranje rekorda. Uživao sam u fenomenalnoj partiji i igri i trudio se da samo izvučemo pobedu".

Da će 20. mart 2022. godine i duel sa Megom Mozzart pamtiti do kraja života shvatio je tek u poslednjim trenucima susreta, kada je posle polaganja za obaranje rekorda podigao čitavu klupu Mornara na noge, iako je pitanje pobednika odavno bilo odgonetnuto.

"Kada sam se vratio u igru poslednji put nisam znao koliko imam poena. U trenutku kada sam krenuo u poslednji prodor, utakmica je bila rešena, već sam iza sebe imao fenomenalnu partiju. Kada sam ubacio obično polaganje saigrači i stručni štab su napravili ovacije, cela klupa je vrisnula. Nisam znao o čemu se radi, da bi ubrzo posle toga shvatio da sam oborio rekord i da sam ostvario ogroman uspeh", rekao je Mihailović i zahvalio se svim članovima tima iz Bara: "Svi su bili neizmerno srećni i čestitali su mi od srca. Bilo im je naravno veoma drago. Ekipa i stručni štab su izuzetno zaslužni za tu partiju i hvala im na tome".

Naravno, usledile su broje čestitke sa svih strana, a jedna od dražih stigla je sa druge strane Atlantika.

"Čestitka iz Čikaga nije izostala. Nikola Vučević je moj blizak drug, ispratio je sve i veoma je srećan zbog mog podviga".

Vrsni strelac se posle sedam godina u pečalbi minulog leta vratio na Jadran. Kalio se rekorder ABA lige u Belgiji, proveo tri godine u Nemačkoj, a okušao se i u Poljskoj i Belorusiji.

"Dugi niz godina sam proveo u inostranstvu, što mi je bio i cilj kao mlađem igraču da probam da izgradim sebe i karijeru kao stranac. Pošlo mi je za rukom. Zadovoljan sam učinkom tamo, bilo mi je veoma lepo".

Mihailović sa saigračima (Foto: Mega Mozzart/Ivica Veselinov)Mihailović sa saigračima (Foto: Mega Mozzart/Ivica Veselinov)

Drugi mandat u matičnom klubu iz Bara otpočeo je sa titulom najboljeg igrača i strelca belgijskog prvenstva.

"Poklopile su se kockice da se vratim kući jer to je klub u kojem sam ponikao posle dolaska iz Ulcinja i potpisao prvi profesionalni ugovor. Drago mi je što sam ponovo tu i pružam najbolje partije što mogu".

Mornar je protiv Mege Mozzart upisao osmu pobedu u sezoni (14 poraza). Preživeo je turbulentan početak, a u poslednje vreme ga more problemi sa povredama. Pokazao je još jednom da ga nikad ne treba otpisivati. Posle partije za anale, nikome u završnici takmičarske godine neće biti svejedno da stane pred Mihailovića.

"Oscilacija je bio od samog početka sezone. Trebalo nam je vremena da se uklopimo, kada smo uhvatili pravi ritam igrali smo odlično, pružali dobre partije i napravili seriju pobeda. Krenule su potom povrede i razni problemi i nismo mogli da nastavimo u istom ritmu. Trudimo se do kraja da igramo na što bolji način i ostvarimo što bolji rezultat", zaključio je razgovor za Mozzart Sport novi vlasnik najefikasnije partije u istoriji regionalnog takmičenja Vladimir Mihailović.


tagovi

Mornar BarVladimir MihailovićNikola Vučević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara