Dušan Ristić (©Star Sport)
Dušan Ristić (©Star Sport)

Ristićevo iživljavanje nad evroligašem: Dabl-dabl uz 27 poena Baskoniji, Milosavljević dao 13 (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.02.22. | 19:43

Fuenlabrada ubedljivo slavila, nekadašnji košarkaši večitih blistali

Srpska Fuenlabrada zaslužuje znatno bolju poziciju na tabeli od one koju trenutno zauzima, a to se najbolje vidi po načinu na koji je pregažen evroligaš Baskonija! Klub iz madridskog predgrađa nadigran je rezultatom 84:70 (17:19, 21:22, 28:8, 18:21), a sve oči bile su uprte u prvu figuru utakmice Dušana Ristića.

Srpski reprezentativac ubeležio je monstruozan dabl-dabl sa 27 poena i 10 skokova. Dugo je tražio sebe nekadašnji centar Crvene zvezde, ali izgleda da je konačno pronašao svoj ritam! Trener Đosep Raventos imao je ogromno poverenje u Ristića, dao mu je gotovo 29 minuta na parketu i za to vreme ispalio je 19 lopti. Bio je precizan 12 puta (10/15 za dva, 2/4 za tri) i jednostavno je iskoristio činjenicu da ekipa Nevena Spahije nema apsolutno nikakvo rešenje za njega. Upisao je lični rekord u ACB ligi sa indeksom korisnosti 29. Ovo mu je ujedno drugi dabl-dabl sezone, ali i drugi meč sa bar 25 poena u španskom prvenstvu!

Izabrane vesti

Odličnu rolu imao je još jedan srpski reprezenativac. Dragan Milosavljević je podsetio na igre iz nekih lepših vremena, kada ga povrede nisu odvojile od terena skoro dve godine. Proveo je na parketu bivši kapiten Partizan 30 minuta i za to vreme skupio 13 poena (3/7 za tri), četiri skoka i dve asistencije!

Utakmica je bila gotovo izjednačena više od jednog poluvremena, a onda kada je domaćin ušao u zonu nije mogao da se zaustavi. Posle vođstva Baskonije rezultatom 48:42 usledila je serija 24:1 (!) kojom je Fuenlabrada u paramparčad raznela protivnika i ostavila ga na samo osam poena u trećem delu. Tvorac velikog preokreta bio je Milosavljević, posle čega je usledilo “čerupanje“ Baska. Minus od šest pretvorio se u plus od 17 poena pred završnih deset minuta u kojim je domaći sastav maksimalno iskontrolisao prednost i priveo utakmicu mirno kraju.

Uz Ristića i Milosavljevića dubok trag ostavili su Leon Mejndl sa 14 poena, pet skokova i dve asistencije, te mladi Žiga Samar sa 12 poena, sedam završnih dodavanja i četiri uhvaćene lopte. Najnovije pojačanje Rej Mekalum dopisao je sedam poena i četiri asistencije. Listu strelaca gostujućeg sastava predvodili su Alek Piters sa 16 poena, sedam proigravanja i šest uhvaćenih lopti, Stiven Inok sa 14 poena i skokom do dabl-dabla.

Jovan Novak je utakmicu završio sa četiri poena, dok je Vanja Marinković dobio tek četiri minuta.

ACB liga 20. kolo

Subota

Real Betis - Breogan 84:81

Saragosa - Unikaha 93:82

Andora - Huventud 91:72

Nedelja

Barselona – Obradoiro 83:67

Tenerife – Mursija 87:71

Fuenlabrada – Baskonija 84:70

Real Madrid – Valensija 93:94

Bilbao – Manresa 89:82



tagovi

Dušan RistićDragan MilosavljevićFuenlabradaBaskonija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara