Tejlor Ročesti (©Starsport)
Tejlor Ročesti (©Starsport)

Ročesti bi mogao i u Monako, brojne ponude na stolu nakon odlaska iz Zvezde

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.12.20. | 23:24

Iskusni Amerikanac na slatkim mukama

Vratio se početkom sezone u redove Crvene zvezde Tejlor Ročesti, potpisao je dvomesečni ugovor sa opcijom da saradnju produži do kraja sezone. Vrlo brzo je postalo jasno da ta opcija neće biti iskorišćena, pa je nakon poraza u derbiju ABA lige protiv Budućnosti 35-godišnji plejmejker napustio Mali Kalemegdan. Zvezda je dovela i zamenu u vidu Kina Koloma iz Valensije, a sudeći po informacijama koje ima izraelski novinar Arale Vajsberg sa Vala Sportsa, Ročesti još uvek nema novi klub jer prosto ne može da se odluči od brojnih ponuda.

Tek što je napustio Crveno-bele, španski mediji su preneli da se našao na listi želja Unikahe, sastav iz Malage je povreda Gala Mekela naterala da izađe na tržište i potraži novog organizatora igre, pa se Ročesti pojavio kao rešenje. U igru se ubrzo uključio i Betis, a izraelski mediji preneli su da je iskusni Amerikanac u pregovorima sa ekipom Hapoel Holona.

Izabrane vesti

Vajsberg sada prenosi nove informacije, Tejlor Ročesti na stolu ima još jednu ponudu iz Izraela, za njegove usluge zainteresovana je ekipa Hapoel Haife, ali bi put mogao da odvede bivšeg košarkaša Zvezde i u Francusku, gde ga želi Monako. Ekipa Zvezdana Mitrovića igra promenljivo ove sezone, pa očigledno veruju da bi valjalo pojačati konkurenciju Nikoli Rebiću i Di Bostu.

Nije Ročesti ispunio očekivanja u Zvezdi u drugom mandatu, ali je jasno da bi za brojne evropske ekipe mogao da predstavlja interesantano pojačanje. Španska ACB liga predstavljala bi veliki izazov, posebno kada se u obzir uzme da je na Iberijskom poluostrvu igrao samo u sezoni 2012/13, kada je nosio dres Kahe Laboral. Sa Izraelom je takođe upoznat, branio je boje Makabija iz Tel Aviva u sezoni 2015/16, a nije mu strana ni Francuska, kako je nastupao za Le Man pre osam godina.

Bilo kako bilo, Ročesti ni u poznim igračkim godinama ne mora da brine, ponude se nižu, čini se da je 15. angažman u profesionalnoj karijeri odmah iza ugla.


tagovi

Hapoel HaifaKK MonakoTejlor Ročesti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara