Radžon Rondo (©AFP)
Radžon Rondo (©AFP)

Rondo: Lejkersi iz 2020. su poslednja ekipa koja je zaustavila Jokića

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.04.24. | 12:51

"Da sam ja trener nekog tima iz Zapadne konferencije, rekao bih svojim centrima da ga gledaju i proučavaju cele sezone."

Kako Denver i Nikola Jokić igraju ove sezone, postoje realne šanse da odbrane naslov u NBA ligi. Malo ko im može stati na put, a što se tiče "novopečenog" košarkaškog penzionera, Radžona Ronda, poslednja ekipa koja je u tome uspela bili su LA Lejkersi iz 2020. godine čiji je on bio član.

Podsećanja radi, tada se plej-of igrao u takozvanom "balonu" pod pandemijskim uslovima, a jezerdžije su stigle do šampionskog prstena tako što su najpre savladali u konferencijskom finalu upravo Nagetse sa 4:1 u seriji. U podkastu pod nazivom "All That Smoke" koji vode bivši NBA igrači Met Barns i Stiven Džekson, Rondo je govorio o taktici koju bi postavio na stasitog Somborca ukoliko bi bio trener.

Izabrane vesti

"Pre svega, morate da imate ljude za tako nešto. Mislim da smo mi bili poslednji tim koji je uspeo da uspori Jokića. Imali smo Hauarda, Mekgija, Dejvisa koji su svi bili viši od 213 centimetra. Sve njih smo "bacili" na Jokića. Trenutno je Minesota najbliža tome, ako Karl Entoni-Tauns bude zdrav. Da sam ja trener nekog tima iz Zapadne konferencije, rekao bih svojim centrima da gledaju Jokića cele sezone i proučavaju ga. Morate da ga napadate sa oba kraja parketa. Stavite ga u pik end rol, terate ga da preuzima bekove, pa ga napadajte.", istakao je Rondo.

Inače, Jokić je u tom plej-of beležio prosečne brojke od 24,4 poena, 9,8 skokova i 5,7 asistencija, a gubio je i u naredna dva nastupa u doigravanju pre nego što je lani odveo svoj tim do trona. Sa druge strane, Rondo je u bogatoj igračkoj karijeri nastupao u NBA ligi od 2006. do 2022. godine, i za to vreme osvojio dva šampionska prstena (2008. sa Bostonom i 2020. sa Lejkersima).



tagovi

Radžon RondoNikola JokićLos Anđeles Lejkers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara