Rudi Fernandez i Serhio Ljulj (Star sport)
Rudi Fernandez i Serhio Ljulj (Star sport)

Rudi naštelovao nišane, konačno je Real pobedio bez drame

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.03.22. | 23:00

Madriđani slomili Asvel boljom igrom u finišu

Posle serije poraza i pobede na produžetke protiv Olimpije, konačno su košarkaši Reala odigrali utakmicu u Evroligi bez drame i lako došli do trijumfa. U Madridu je pao Asvel – 70:58.

Doduše, mučio se Real i večeras ali je proradio kada je bilo najpotrebnije. Odigrao je odličnu poslednju četvrtinu i priveo utakmicu kraju bez drame. Bitna injekcija samopouzdanja za Lasov tim pred seriju od tri gostovanja: Efes, Makabi, Panatinaikos.

Izabrane vesti

Dobro su Madriđani otvorili meč. Tavares je dominirao pod koševima i Madriđani su održavali prednost. U drugoj četvrtimni je Ertel dobro razigravao Špance, a raspucao se Rudi Fernandez i Real je otišao na odmor sa 36:30.

Ipak, mladi i poletni tim Asvela se nije predavao i u trećem kvartalu se potpuno vratio u utakjmicu i čak poveo 42:41. Serhio Ljulj je u tim trenucima preuzeo odgovornost i počeo da pogađa. Laso je podviknuo i Real je zaigrao bolju odrbanu, a Rudi Fernandez je novom trojkom pogodio za 51:47.

Otvorio je španski veteran i poslednju četvrtinu sa dve vezane trojke i Real se opet odlepio, a ubrzo stigao prvi put i do dvocifrene prednosti. Tek pet minuta pre kraja je Rudi promašio prvu trojku na meču ali Asvel više nije uspeo da se vrati u utakmicu.

Fernandez je meč završio kao najefikasniji u Realu sa 17 poena, a isti košgeterski učinak je imao Džons na drugoj strani.

Evroliga 30. kolo

Četvrtak

Žalgiris - Efes 71:85

/Kavano 22 - Micić 20/

Olimpijakos - Panatinaikos 101:73

/Slukas 16 - Mejkon 23/

Real Madrid - Asvel 70:58

/Fernadez 17 - Džouns 17/

Petak

20.30 Baskonija - Alba

21.00 Barselona - Crvena zvezda



tagovi

Rudi Fernandez

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara