Rudi Fernandez (©AFP)
Rudi Fernandez (©AFP)

Rudi sa suzama u očima: Neverovatno je bilo doživeti sve ovo u Realu

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.06.24. | 11:24

"Bilo je mnogo bitaka, titula i poraza. Mislim da sam doneo najbolju odluku dolaskom u ovaj klub. Zahvaljujem se ljudima koji su mi to omogućili", kazao je 39-godišnji as na svom oproštaju od madridske publike

Devetominutni aplauz punog "Vizink centra" i suze u očima Rudija Fernandeza su obeležili drugi meč finalne serije španske ACB lige u kojem je madridski Real ponovo savladao Mursiju (79:63) i tako došao u priliku da povrati šampionsku titulu. S obzirom da će izabranici Ćusa Matea naredni meč odigrati na gostujućem parketu, velika je šansa da je ovo bio poslednji put kako je 39-godišnji as pred svojim navijačima istrčao u opremi kluba za koji je nastupao prethodnih 12 godina.

Fernandez se kao najbolji pojedinac meča oprostio od Madriđana sa 14 poena, šest skokova i jednom asistencijom. Serija se seli u Mursiju gde će Real imati dve meč lopte, a već je poznato da će se on i zvanično povući posle Olimpijskih igara u Parizu.

Izabrane vesti

"Ovde nije kraj, ostala je još jedna utakmica. Ovo bi mogla da bude poslednja utakmica, ali znamo da je Mursija odličan tim. Uz svo poštovanje prema Mursiji, nadam se da se nećemo vraćati ovde“, istakao je Fernandez.

Nešto manje od dva minuta pre kraja susreta publika u Madridu je i poslednji put, ogromnim aplauzom, pozdravila jednog od najvećih legendi kraljevskog kluba.

"Bilo je mnogo emocija jer je ovo možda moja poslednja utakmica u Madridu. Ali odlazim sa osećanjem da sam uradio dobar posao i da sam sve dao ovom klubu. Zahvalan sam ljudima koji su mi pomogli na ovom putu.“

Imao je Rudi i par reči za čitav svoj period proveden u klubu sa kojim je osvojio tri evropske titule, po šest domaćih šampionata, isto toliko Kupova Kralja, kao i devet Superkupova.

"Bilo je mnogo godina, bitaka, titula i poraza. Mislim da sam doneo najbolju odluku dolaskom ovde i zahvaljujem se ljudima koji su to omogućili, pre svega predsedniku. Nadam se da je danas bio oproštaj jer ne moram da se vraćam za petu utakmicu. Poneću ovo sa sobom za ceo život. Povrh svega, doživeti to sa svojom porodicom bilo je nešto neverovatno.“


tagovi

Rudi FernandesKK Real Madridpenzija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara