Foto: FIBA
Foto: FIBA

Sada je stvarno počeo Mundobasket - Južni Sudan bez senzacije, Portoriko bacao cigle i pobedio

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.08.23. | 12:23

U grupi B gde je i Srbija, odigran najuzbudljivi meč u dosadašnjem toku Mundobasketa. Portoriko je posle produžetka savladao Južni Sudan rezultatom 101:96

Bez ikakve dileme, najluđa utakmica do sada na Mundobasketu i to u grupi Srbije. Iako je tek drugi dan takmičenja, teško da će neko moći ovo da prevaziđe. Teško i opisati šta se sve izdešavalo u finišu četvrte četvrtine, od klizanja, pobede Sudana, ispuštenih lopti, pobede Portorika, promašenih slobodnih bacanja za trijumf, na kraju produžeci i pobeda Portorika 101:96.

A moglo je da bude potpuno dugaročije, mogao je Južni Sudan da startuje senzacionalnom pobedom šampionat sveta u Manili. Država koja je napravila neverovatan uspeh samim plasmanom na Mundobasket je imala prednost, vrlo često i dvocifrenu tokom većeg dela susreta u kojem smo gledali sve i svašta.

Izabrane vesti

Uglavno nešto slično ovome...

Videli smo potom još zakucavanja, promašaje... generalno divlju košarku koja je doduše donela veliko uzbuđenje i ekstazu na tribinama jer šta bi drugo moglo da se dogodi kada je Južni Sudan imao kontru tri na jedan koja se završila tako što je igrač šutnuo trojku preko ruke jedinog odbrambenog igrača i pogodio samo dno mreže.

-------------

200.000 dinara i danas čeka na tebe, izađi na crtu!

-------------

Izgledalo je da sve ide na ruku ekipi Luola Denga, NBA legende Čikago Bulsa koji je tokom prethodnih godina bio sve što se moglo biti. Od igrača, selektora, a sada je predsednik Saveza. Međutim, čini se da je on baš falio u ludom finišu gde se njegova ekipa nije snašla. Imali su solidnu prednost, ali kao da su se uplašili pobede. Dopustili su Portoriku da se vrati potpuno u meč, a onda i povedu 81:78 na svega 14 sekundi pre kraja četvrtog kvartala, međutim, tu ludnica tek počinje.

Južni Sudan dolazi do izjednačenja dalekometnim šutem Karlika Džonsa koji poravnava rezultat na 81:81. On je inače i obeležio čitav meč sa 38 ubačenih poena.

Potom je u seriji kikseva na obe strane moglo da se dogodi da oba tima dođu do trijumfa posle 40 minuta košarke. Prvo je Južni Sudan propustio da izvede loptu za pet sekundi u napadu koji bi im doneo prednost i verovatno pobedu, pa je Portoriko krenio u napad koji bi njima doneo pobedu, a u potpunom metežu vreme ističe, ali sudije sviraju faul.

Na liniju staje Ismael Romero. Na satu nije bilo više vremena, znači jedno bacanje je bilo dovoljno da se obezbedi trijumf. Međutim umesto pobede Portorika, Romero baca dve cigle koje nisu ni blizu da uđu u obruč.

Meč je ušao u produžetak...

Kada je izgledalo da Južni Sudan ima psihološku prednost, Portoriko je blesnuo, došao do sedam poena prednosti i na kraju priveo meč kraju.

Ubedljivo najbolji pojedinac susreta bio je Karlik Džons sa 38 poena i 11 asistencija, uz još pet skokova. Ali, nije mogao sam, jer su Gabrijel sa 15 i Šajok sa 11 podbacili u ključnim momentima kada se meč lomio. Dvocifreni u ekipi Sudana bili su još Deng sa 13 i Omot sa 11 pogodaka.

U pobedničkom taboru Tompson je u produžetku izbio na čelo liste strelaca sa 21 poenom, ali i 13 skokova, te je bio "meč-viner".

Na istom ovom parketu Srbija igra svoju utakmicu od 14 časova protiv Kine.

GRUPA B

Južni Sudan - Portoriko 96:101

/Karelik Džons 38 - Stiven Tompson 21/

14.00 Srbija - Kina



tagovi

Mundobasket 2023košarkaška reprezentacija Portorika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara