Foto MN press
Foto MN press

Sale Revolucionare

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.12.20. | 09:06

Srpski trener i igrači izvojevali veliku pobedu nad klupskim tehnokratama

Upisao je Aleksandar Đorđević, bilo kao igrač ili trener, mnogo velikih pobeda, od kojih se pojedine, poput onih u Istanbulu 1992, Atini 1995, Madridu 2014, ili Rio de Žaneiru 2016. godine još slave. Ali nijedna nije kao ova poslednja, na klupi Virtusa. Nije izvojevana na košarkaškom terenu, već u klupskim kancelarijama čiji su se zidovi srušili pod naletom neverovatnog poteza vlasnika kluba da zadrži Đorđevića manje od 24 časa pošto mu je uručio otkaz!

Masimo Zaneti, glava familije Zaneti, koja je ujedno i najveći finansijer Virtusa, uvidela je grešku što je dozvolila tehomenadžerima, odnosno izvršnom direktoru Luki Baraldiju, prethodno dokazanom u prodaji kafe, mlečnih proizvoda i finansijskih usluga, te direktoru kluba Paolu Rončiju, bez dana igračkog i trenerskog iskustva u muškoj košarci, da zakorače na teritoriju koju slabo poznaju i odlučuju ko treba i zašto da igra, a ko ne.

Izabrane vesti

Trezveno je Zaneti, u vreme kada se Bolonja digla na noge negodujući zbog neočekivanog poteza Uprave, saslušao glas razuma, odnosno Đorđevića i posebno igrače, na čelu sa Milošem Teodosićem koji je bio spreman da spakuje kofere ukoliko se odluka ne promeni, Markom Belinelijem koji je zbog srpskog stručnjaka odlučio da njegov povratak u Evropu bude baš iz Virtusa i Stefanom Markovićem koji je javno kritkovao "ljude koji se ne razumeju, a odlučuju o košarci".

Naravno, Đorđeviću je ovakvim ishodom natovaren dodatni ogromni pritisak na leđa. Neće mu biti lako u nastavku sezone. Ali kako god da je završi, on je već pobedio. Njegova ideja je za samo 24 časa ujedinila crno-beli deo Bolonje, a on posle "prevrata" nastavio da radi sa momcima koji su svima nedvomsisleno stavili do znanja da bezuslovno veruju u njega, odnosno da u vremenu bespoštedne trke za novcem njihova lojalnost ipak nije na prodaju.

Svi zajedno su održali besplatnu školu vlasniku Virtusa koja je revolucionarna, a mnogi smatraju, mogla bi da bude i veoma poučna i za gazde drugih klubova u kojima tehonkratski deo uprava, pozivajući se na poslovno iskustvo, bespotrebno izlazi van svojih ovlašćenja, odnosno prekomerno ulazi u svlačionicu i na teren bez ikakvog košarkaškog predznanja, zbog čega kasnije na naplatu stižu ogromni računi u vidu promašenih investicija i neostvarenih ciljeva.



tagovi

Aleksandar ĐorđevićStefan MarkovićMiloš TeodosićVirtus Bolonja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara