Stef Kari u prodoru pored Lebrona Džejmsa (Foto: AFP)
Stef Kari u prodoru pored Lebrona Džejmsa (Foto: AFP)

Šampion ne ispada pred svojim navijačima: Golden Stejt se ne predaje, Lejkersi ispustili prvu meč loptu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 11.05.23. | 06:44

Sastav iz Los Anđelesa brine i Entoni Dejvis koji je dobio udarac u glavu od Kevona Lunija

Posle nekoliko sjajnih izdanja, Los Anđeles Lejkersi su došli u poziciju da u pet utakmica eliminišu iz plej-ofa NBA lige aktuelne šampione, Golden Stejt Voriorse. Bilo bi to ipak previše. Stef Kari i drugovi su pokazali zube, uzvratili odličnom partijom u San Francisku i vratili seriju u Grad anđela, gde će Lebron Džejms i družina imati još jednu meč loptu - 121:106 za 2:3 u seriji.

Sastav Dervina Hema brine i stanje Entonija Dejvisa koji je u drugom poluvremenu dobio udarac u glavu od Kevona Lunija. Nije imao centar Vorirosa nameru, zakačio je centra protivničkog tima po glavi, ali nimalo bezazleno. Košarkaš Lejkersa je odmah otišao na klupu, a u kolicima je otišao do svlačionice zbog bojazni da je došlo do potresa mozga.

Izabrane vesti

Očekivano, Stef Kari je predvodio branioca trona sa 27 poena i osam asistencija, ali je imao veliku pomoć u Endruu Viginsu i Drejmondu Grinu. Za Kanađanina se bez dileme može kostatovati da je bio heroj iz senke Golden Stejta sa 25 poena, sedam skokova i pet završnih dodavanja, dok je iskusni Grin ubeležio dabl-dabl sa 20 poena i 10 uhvaćenih lopti. Do dvocifrenog učinka došli su i Geri Pejton (13 poena), Džordan Pul (11 poena) i Klej Tompson (10 poena).

Kod Lejkersa, Lebron Džejms je bio na skok od dabl-dabla sa 25 poena, Dejvis je do izlaska sa terena ubeležio 23, uz devet uhvaćenih lopti, Ostin Rivs je dodao 15 poena, uz sedam skokova i pet asistencija. Dvocifreni i D'Anđelo Rasel sa 15, kao i Denis Šruder sa 14 poena. Ostatak ekipe je potpuno podbacio i postigao skupa koliko i nemački reprezentativac.

Nisu večeras Ratnici bili toliko impresivni, koliko je odbrana Lejkersa bila šuplja. Samo u prvom poluvremenu ekipa Stiva Kera postigla je 70 poena. Previše prostora ostavljalu su Kariju za prodore, nisu bili spremni za agresivnost Viginsa u napadu, ali i Drejmonda Grina koji je većinu poena ubacio u prvom poluvremenu i sve do finiša druge deonice bio prvi strelac ekipe. Šlag na tortu bila je Stefova trojka sa zvukom sirene za kraj prvog poluvremena, posle koje Jezeraši nisu uspeli da se opasulje.

Voriorsi su na kraju upisali osmu pobedu pod vođstvom Stiva Kera u eliminacionim utakmicama, a samo dve su izgubili. Mogu li da vrate seriju kući za majstoricu? Šesti meč, treći u Kripto Areni. na programu je u petak na subotu od 04.00 ujutru.

NBA (PLEJ-OF) - 5. UTAKMICE

Četvrtak

Njujork - Majami 112:103 /2-3 u seriji/

/Branson 38 - Batler 19/

Golden Stejt - LA Lejkers 121:106 /2-3 u seriji/

/Kari 27 - Džejms 25/



tagovi

Golden Stejt VoriorsLos Anđeles LejkersStef KariEndrju ViginsDrejmond GrinLebron DžejmsEntoni Dejvis

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara