Klej Tompson i Drejmond Grin (©AFP)
Klej Tompson i Drejmond Grin (©AFP)

Šampionskoj dinastiji Voriorsa preti osipanje: Igudala će u penziju, a gde će Grin i Tompson?

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.12.22. | 11:44

Bez obzira na sve ostvarene uspehe, od slave se ne živi...

Aktuelni šampioni, Golden Stejt Voriorsi, daleko su od šampionskog sjaja. Na listi povređenih igrača imaju petoricu: Stefa Karija (rame, na poštedi najmanje do polovine januara), Andrea Igudalu (kuk, do polovine janura), Drejmonda Grina (stopalo, čeka zeleno svetlo doktora), Endrjua Viginsa (prepona, do kraja decembra) i Džamajkla Grina (virus, do kraja decembra).

Ipak, sve te zdravstvene i rezultatske muke male su naspram onoga što upravu franšize čeka na leto, jer bi kvartet na čijim leđima su iznete sve četiri titule u poslednjih osam godina - Kari, Tompson, Grin, Igudala - mogao da se ospe.

Izabrane vesti

Najmanja briga Voriorsima je Igudala koji će krajem januara zakoračiti u 40. godinu, a nekoliko meseci kasnije i u najavljenu penziju. A najveća - Klej Tompson i Drejmond Grin.

Grin na leto ima pravo izlaska iz ugovora godinu dana pre vremena. Ekipa je uspela da preboli incident sa priprema kada je nokautirao Džordana Pula. Ali, novim ugovorom zvezdi u usponu, indirektno je stavila do znanja da Grin više nije nezamenljiv.

Na drugoj strani Tompsonu u leto 2024. ističe ugovor. I to ne bi bio veliki problem za tim iz San Franciska da mu budžet već nije žestoko opterećen ugovorima drugih igrača, pre svih Karija na čiju platu odlazi skoro 39 odsto budžeta (ove sezone 48.070.014 dolara), ali i Džordan Pula i Endrjua Viginsa kojima od jula počinju da teku četvorogodišnji ugovori vredni 128.000.000 i 109.000.000.

Druge franšize "iza ćoška" prate. Pre svih Portland koji posle dugo lutanja želi da pronađe kompatibilne igrače sa Demijanom Lilardom, kadre da napadanu titulu, koju Blejzersi čekaju skoro pola veka, tačnije od 1977.

"Klej je odrastao u blizini Portlanda. I ranije se pričalo da želi da igra za Blejzerse", zapalio je vatru pomenuti direktor koji je pomenuo i Lejkerse kao potencijalno mesto za sletanje Tompsona. Ali nije otkrio da li je bilo prethodnog razgovora koji povezuje petostrukog olstar igrača i tima iz Los Anđelesa.

I deo javnosti misli da bi za Kleja, ukoliko odluči da ode iz San Franciska najbolja destinacija bila Portland, čiji je dres punih osam sezona nosio njegov otac Majkl (1978-1986). Tačno je da je igrao i za Lejkerse (1987-1991) s kojima je osvojio i dve titule. Ali, upravo zbog detinjstva Klej je više vezan za tim iz Oregona koji bi mu kao 33-godinjaku mogao da da ako ne maksimalni veteranski ugovor, onda bar blizu maksimuma, posle čega može mirno da ode u penziju. Jer, kako kažu, bez obzira na sve ostvarene uspehe, od slave se ne živi...


tagovi

Golden Stejt VoriorsKlej TompsonDrejmond GrinPortland TrejlblejzersLos Anđeles Lejkers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara