Košarkaši Partizan Mozzart Beta (©MN Press)
Košarkaši Partizan Mozzart Beta (©MN Press)

Šansa da se učvrsti temelj: Parni valjak do polovine januara samo jednom van Beograda

Vreme čitanja: 4min | pon. 02.01.23. | 08:01

Partizan Mozzart Bet može da izdvoji više vremena za kontinuirani rad, a priliku da uveća niz pobeda imaće već protiv Zadra (TV Arenasport, 18.30)

Svaka pobeda ima određenu vrednost. Opet, uhu prija kada se kaže da je ekipa godinu završila pobedom, tako je i kada se naredna započne na isti način. Partizan Mozzart Bet je protiv minhenskog Bajerna već osetio koliko je lepo kada se tačka stavi sa slavljeničkom notom, tri dana kasnije novi list želi da okrene reckom protiv Zadra (TV Arenasport, 18.30).

Nije tako zvučno ime protivnika, ali se Parni valjak za istog sprema kao da je u pitanju derbi vrha. Zadar je posle senzacionalnog trijumfa nad Crvenom zvezdom u Beogradu verovatno ispucao svoju dozu sreće i nije realno očekivati da nešto slično ponovi protiv crno-belih koji su uhvatili dobar zalet i imaju momentum. Može se reći i da je ekipa Danijela Jusupa malo usporila u poslednje vreme i poraz od Cibone u dvorani Krešimir Ćosić vratila je ekipu u realnost, mada nije naodmet istaći koliko je drugi šampion Jadranske lige od njenog osnivanja dosad uradio dobar posao nošen inspirisanim Lukom Božićem.

Izabrane vesti

Partizan Mozzart Bet ima dobru poziciju da veže šestu pobedu u svim takmičenjima i tako dodatno učvrsti već postavljeni temelj. Raspored dodatno ide naruku jer do polovine januara crno-beli van Beograda igraju samo jednom - 11. januara, kada gostuju Makabiju u Tel Avivu.

18.30: (1,85) Partizan Mozzart Bet (hendikep -18,5) Zadar (1,85)

Pričao je o tome i Željko Obradović u najavi utakmice sa Zadrom. Duži ostanak u Beogradu, drugi te dužine još od kraja novembra i početka decembra kada su vezali dve sedmice u Srbiji posle gostovanja Realu, a pre odlaska u Ljubljanu na noge Cedeviti Olimpiji, daje stručnom štabu mogućnost za kontinuirani rad. Benefit redak za aktuelne uslove u evropskoj košarci, sa pretrpanim kalendarom takmičenja jednog evroligaša.

Osim što ima šansu da nastavi pobedničku seriju, Partizan Mozzart Bet dobija mogućnost da Aleksi Avramoviću otvori vrata bržeg vraćanja u željenu takmičarsku formu. Srpski reprezentativac je bio heroj pobede nad Fenerbahčeom u Istanbulu, ali od tada mu je Obradović dozirao minutažu. Nepunih šest minuta protiv Igokee, te još tri sa Bajernom. Razlog tome je manjak vremena za duži timski rad, uz ideju da energični bek ne izgori u želji. Alen Smailagić je takođe neko ko bi trebalo da oseti značaj dužeg vremena za rad i trening, tačnije odsustvo putovanja gde se gubi dosta vremena. Balša Koprivica se takođe diže, ali Obradović u najavi susreta sa Bajernom nije mogao da iznese precizniju informaciju kada će mladi centar da se vrati na parket. Uroš Trifunović je dobio veću minutažu u poslednje vreme, naročito nakon otvorenih pohvala trenera da je promenio način treniranja poput Tristana Vukčevića.

Svaki dan više za detaljniju pripremu ekipnog rada od velike je koristi, a Partizan Mozzart Bet i u nizu mečeva kod kuće ima povoljne rivale u ABA ligi, jer posle Zadra stižu Cibona 8. i MZT 16. januara. Posle večerašnjeg meča u regionalnom takmičenju, crno-bele već u četvrtak čeka težak duel sa Monakom.

Gostovanje Makabiju biće izvedeno čarter letom što je takođe važno jer ekipa neće morati da se bavi čekanjem komercijalne linije i drugim peripetijama avio-saobraćaja. Sa Ponosom Izraela u novoj duploj sedmici ide i meč protiv Baskonije kod kuće, da bi naredne sedmice usledilo gostovanje Valensiji koje će takođe biti regulisano čarterom...

Ni do kraja meseca Partizan Mozzart Bet neće imati preteranu “kilometražu“. Ide u Podgoricu Studentskom Centru i čeka Mornar, dok je za 27. januar zakazan već treći večiti derbi, drugi u Evroligi kada je Crvena zvezda domaćin. Poslednjeg dana januara dolazi Asvel.

Kada se podvuče crta, Partizan Mozzart Bet će u januaru odigrati čak 11 utakmica! I to je još jedan od razlogazašto je dobro što se ekipa neće trošiti mnogo na putovanjima, a čak i dva najduža su regulisana direktnim letovima.

Sada ostaje da se na delu pokaže koliko se dobro radi(lo) i napravi dobra podloga za februar...

RASPORED PARTIZAN MOZZART BETA U JANUARU

2. januar: Partizan Mozzart Bet - Zadar

5. januar: Partizan Mozzart Bet - Monako

8. januar: Partizan Mozzart Bet - Cibona

11. januar: Makabi Tel Aviv - Partizan Mozzart Bet

13. januar: Partizan Mozzart Bet - Baskonija

16. januar: Partizan Mozzart Bet - MZT Skoplje

19. januar: Valensija - Partizan Mozzart Bet

22. januar: Studentski Centar - Partizan Mozzart Bet

27. januar: Crvena zvezda - Partizan Mozzart Bet

29. januar: Partizan Mozzart Bet - Mornar Bar

31. januar: Partizan Mozzart Bet - Asvel

ABA LIGA – 13. kolo

Sreda:

Studentski centar – Igokea 104:85

/Megi 18 – Kroford 25/

Petak:

Cibona – MZT Skoplje 87:85

/Kapusta 18 – Kefi 19/

Borac Mozzart – Budućnost 79:108

/Hejl 20 – Bel Hejns 24/

Ponedeljak:

12.00: (3,05) Mega (15,0) Cedevita Olimpija (1,45)

16.30: (10,0) Split (27,0) Crvena zvezda (1,05)

18.30: (1,85) Partizan Mozzart Bet (hendikep -18,5) Zadar (1,85)

Utorak:

17.00: (2,70) Mornar (14,5) FMP (1,55)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetŽeljko ObradovićAleksa AvramovićAlen SmailagićUroš Trifunović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara