Finiks Sansi (Foto: AFP)
Finiks Sansi (Foto: AFP)

Sansi i Baksi igraju utakmicu godine, Krauder se boji trovanja hranom: Na neprijateljskoj smo teritoriji

Vreme čitanja: 4min | ned. 11.07.21. | 22:15

"Ne želite da izađete iz zone komfora kako bi išli po hranu i potencijalno morali da se nosite sa trovanjem ili takvim stvarima. Na neprijateljskoj smo teritoriji, da ne ispadne da pričam nešto loše o Milvokiju, volim ga, ali ne možete da budete sigurni", izjavio je iskusni krilni košarkaš pred treću utakmicu velikog finala

Finiks je odbranio domaći teren i poveo sa 2:0 u seriji. Sada reč imaju Baksi, koji tek drugi put od 25. juna igraju u svojoj dvorani. Jasno, treća utakmica je "biti ili ne biti" za Milvoki, jer će se u slučaju poraza susresti sa preprekom koju dosad niko nije uspeo da savlada (02.00).

02.00: (1,60) Milvoki (13,0) Finiks (2,60)

Izabrane vesti

Maestralni Kris Pol je bio prva figura premijerne utakmice velikog finala NBA lige, dok je u drugoj Devin Buker dalekometnom paljbom trasirao put Sansima ka drugoj pobedi. Pomogla su ekipi iz Arizone i očajna šuterska izdanja Krisa Midltona i Džrua Holideja, koji su skupa šutirali 12/37 iz igre u drugoj utakmici finalne serije. Četi Majka Budenholzera nije pomogla ni vrhunska partija Janisa Adetokunba, koji je pre manje od dve sedmice doživeo izuzetno neugodnu hipereksteniziju kolena, ali se vratio na teren i ostavio poslednji atom snage. Samo u trećoj četvrtini je postigao 20 poena, drugi susret je okončao sa 42. Nije bilo dovoljno.

Pred povratak u Fiserv Forumu, grčki reprezentativac je bio dobro raspoložen. Istakao je da je najbitnije da ekipa bude opuštena.

"Naravno, svestan sam da je finale. Znamo šta moramo da uradimo, ali na kraju dana, morate da budete opušteni. Ne možete reći sebi 'Oh, pa ovo finale, moramo da uradimo ovo'. Previše je pritiska čoveče". Ovo je još uvek košarkaš. To je lako reći, ali teško izvesti, ali u isto vreme, morate tako da pristupite. Morate da budete opušteni. Lopta mora da bude lagana. Atmosfera pozitivna".

Janis Adetokunbo (Foto: AFP)Janis Adetokunbo (Foto: AFP)

Sa druge strane Kris Pol je jasan. Večerašnji meč je od ključnog značaja.

"Pred nama je utakmica godina. Utakmica koju moramo pbediti. Moramo da je odigramo sa našim mentalitetom. Svesni smo da su kod kuće, da im je udobnije, da će biti pred svojim navijačima, ali mi moramo da budemo mi. Moramo da budemo gladniji i to je ono što ćemo uraditi".

Pobeda u trećoj utakmici obezbedila bi Finiksu prednost koja u istoriji nikada nije bila ispuštena. Zaostatak od 0:3 dosad niko nije uspeo da nadoknadi, a čak je pobeda u prve dve utakmice finalne serije garantovala titule u 31 od 35 navrata. Samo su Boston (1969), Portland (1977), Majami (2006) i Klivlend (2016) uspeli da urade ono čemu se Baksi nadaju. Milvoki je ipak bio u ovoj situaciji tokom doigravanja, kada je izgubio uvodna dva meča u seriji sa Bruklinom. To je uspeo da nadoknadi i izbaci prvog favorita za prsten.

Što se tiče povreda, poznato je da su otpisani Donte Divinćenco i Dario Šarić, koji će se na teren vratiti tek sledeće sezone. Pod znakom pitanja je Tori Kreg, koji je posle sudara sa Adetokunbom u drugoj utakmici doživeo povredu kolena. Ipak, nema većih oštećenja, a odluka o nastupu bivšeg igrača Milvokija, koji je već obezbedio šampionski prsten, biće doneta pred početak utakmice. Kada je nedavno povređivano levo koleno Janisa Adetokunba u pitanju, trener Budenholzer je istakao da je sve kako treba.

Kris Midlton će morati mnogo bolje, s ozbirom da je drugu utakmicu okončao sa 11 poena i pet pogođenih šuteva iz 16 pokušaja. Istakao je da ga raduje što će zagrati pred svojim navijačim.

"Ne možemo da dočekamo da vidimo publiku, svesni da su oni nestrpljivo čekali jednu ovakvu utakmicu, kao što je i Finiks - godinama. I ja sam je dugo čekao. Čitave karijere sam se nadao ovakvoj utakmici kod kuće sa navijačima uz nas".

Od velike važnosti je i doprinos Džrua Holideja, koji je poput Midltona bio očajan u napadu u drugoj utakmici. Puno se troši u odbrani, kako ima zadatak da čuva Krisa Pola, ali kako sam kaže, zbog toga je tu, da da svoj maksimum na oba kraja terena.

"Ne bunim se, zbog toga sam tu", dok je Budenholzer dodao da u klubu veruju u bivšeg igrača Filadelfije i Nju Orleansa.

Buker je govorio o sjajnoj atmosferi u Finiksu, zajedništvu u ekipi, dok je Džej Krauder izabran za domaćina u Milvokiju, s obzirom da je dve godine igrao na Marketu. On nije želeo da vodi ekipu po gradu i restoranima, već je odlučio da hranu dostavi u hotel u kojem će ekipa biti tokom gostovanja u Viskonsinu. Tako nešto nije bio običaj tokom prve tri runde, ali sada je finale...

"Ovo je prvi put. Prilično smo zatvoreni. Svesni smo koji je ulog. Ne želite da izađete iz zone komfora kako bi išli po hranu i potencijalno morali da se nosite sa trovanjem ili takvim stvarima. Na neprijateljskoj smo teritoriji, da ne ispadne da pričam nešto loše o Milvokiju, volim ga, ali ne možete da budete sigurni", izjavio je jedini igrač koji od svih učesnika finala ima ranija iskustva iz borbe za prsten.



tagovi

NBA plej-ofFiniks SansMilvoki BaksMajk BudenholzerDžae KrauderKris PolJanis AdetokunboKris Midlton

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara