Košarkaši Barselone (Star sport)
Košarkaši Barselone (Star sport)

Šaras bez milosti prema očajnom Žalgirisu, Šanli je X faktor

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.04.23. | 22:05

Barselona pregazila litvanski tim u prvom meču četvrtfinalne plej-of serije

Barselona nije dozvolila da doživi Realovu sudbinu i da pretrpi iznenađujući brejk.

Katalonci su u prvom okršaju četvrtfinalne serije plej-ofa Evrolige pregazili Žalgiris 91:69 i pokazali da su izraziti favorit za plasman u polufinale.

Izabrane vesti

Od prvog do poslednjeg minuta je Barselona vodila i kontrolisala dešavanja na terenu. Ni u jednom trenutku nije dozvolila Žalgirisu da se nada.

Mitorić je ubacio prvih sedam od devet poena Barsleone, a onda se na njega nadovezao Barsin „X faktor“ večeras – Sertač Šanli. Turčin se razigrao u finišu prve četvrtine, Barsa je imala ogromnih plus 14 (20:6) i bilo je jasno da Žalgiris čeka nemoguća misija.

Promešao je karte Šarunas Jasikevičijus u drugoj četvrtini, promenio petorku ali Barsa nije spuštala gas i samo je povećavala prednost za rekordnih 48:31 na kraju prvog poluvremena. Mirotić i Šanli su već tada bili dvocifreni.

Mogao je Jasikeviijus da rasporedi minutažu u nastavku jer Žalgiris nije uspevao ni da pripreti da će se vratiti u igru. Pogađali su u drugom poluvremenu i Jokubaitis, Laporvitola, Abrines, Tobi... Barsi je sve polazilo za rukom.

Katalonci su imali preko 50 odsto u šutu za tri poena (14/26), pogodili svaki penal (21/21) imali više skokova (37:28) i asistencija (17:6) od rivala. Žalgiris je izdalo najjače oružje – šut za tri poena. Pogodili su samo dve od 13 upućenih trojki i sa tim učinkom nisu imali čemu da se nadaju.

Šanli je bio najefikasniji pojedinac meča sa sa 17 poena za isto toliko minuta na parketu. Promašio je samo tri puta iz igre, sakupio i devet skokova. Mirtoić je zabeležio 15 poena, a dvocifreni su bili i Jokubaitis (12), Kjurik (10) i Abrines (10). Na drugoj satrani je jedina svetla tačka bio Brazdeikis sa 14 poena.


tagovi

Sertač Sanli

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara