Foto: Reuters
Foto: Reuters

Šarlot pao posle drame i produžetka: Grem i Krauder namučili Finiks (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.03.21. | 22:00

Sjajni plejmejker Hornetsa, uz vrlo loše veče šutera Sansa, režirao uzbudljiv duel, ali ne i pobedu domaćina

U fenomenalnom košarkaškom trileru koji je zahvaljujući sjajnom Devonu Gremu rešen tek posle produžetka, Finiks je savladao Šarlot 101:97 i 31. pobedom ove sezone nastavio pohod ka plej-ofu.

Trijumf Sansa prekinuo je niz odličnih rezultata Hornetsa na domaćem terenu oslikan u pet uzastopnih slavlja, a gosti su drugi uzastopni susret uspeli da reše u svoju korist uprkos vrlo lošem šuterskom izdanju.

Izabrane vesti

Rapoloženo veče Bukera koji je postigao 35 poena uz šest skokova i tri asistencije, moglo je da padne u vodu vrlo lošom igrom Kraudera, koji je promašio svih devet šuteva za tri poena, i Krisa Pola, koji je bio neprecizan iz čak 11 šuteva iz igre, međutim i takav Finiks uspeo je da izađe na kraj sa Šarlotom i osveti se za februarski poraz (121:124).

Posle dve prilično ujednačene četvrtine u kojima prednost rivala nije prelazila dva poseda, gosti su u trećoj deonici slomili otpor Šarlota. Finiks se tokom treće četvrtine odvojio na dvocifrenu prednost koju je uz oscilacije uspeo da očuva do završnice susreta, odnosno do dva minuta pre kraja. Međutim, na krilima mini-serije Devona Grema koji je vezao pet poena minut pre kraja susreta domaćin je došao na posed zaostatka i vratio nadu u pobedu.

Usledio je promašaj Kraudera za tri poena, a potom trojka Grema za izjednačenje i dramatičnih pola minuta. Smela odluka Džejmsa Borega da njegov tim igra odbranu i ne pravi faul donela je posle promašaja Bukera priliku fenomenalnom plejmejkeru da nastavi seriju i trojkom režira senzacionalan preokret, međutim lopta je izašla iz koša te je duel otišao u produžetak.

Uzbuđenje nije izostalo ni u dodatnih pet minuta, pa je pri rezultatu 99:97 za Finiks Krauder mogao još jednom da zakomplikuje život svojim saigračima, loše je izveo aut, ali je srećom lopta stigla do Krisa Pola koji je nakon prekršaja nad njim sa dva iskorišćena penala stavio tačku na susret.

Šarlot je tako posle tri pobede na svom terenu u međusobnim duelima sa Finiksom pretrpeo prvi poraz, a uz impresivan učinak Grema koji je postigao 30 poena, zapaženo veče među hornetsima imali su i Teri Rozje (22p, 10sk) i Majls Bridžis (18p 12sk).

Šarlot - Finiks 97:101

/Grem 30 - Buker 35/



tagovi

Šarlot HornetsFiniks Sans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara