Saša Obradović (Star Sport)
Saša Obradović (Star Sport)

Saša Obradović: Ni sudijama nije lako da kontrolišu emocije... Partizan je pobedio, mogli smo i mi

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.12.23. | 01:21

"Ne bih sebi dozvolio da komuniciram sa navijačima", rekao je trener Monaka

Peti evroligaški poraz nakon 12 odigranih utakmica dožeivela je četa Saše Obradovića. Majk Džejms joj je spektakularnom trojkom pomogao da preživi četvrtu deonicu i da u produžetku pokuša da ukrade pobedu Partizan Mozzart Betu. Bilo je vrelo na parketu Arene do samog kraja, ali ali je crno-beli tim na krilima Kevina Pantera, Pi Džej Dozira i Džejmsa Nanelija izvojevao pobedu u meču u kojem su nijanse odlučivale.

Izabrane vesti

"Čestitam Partizanu na pobedi. I mi smo imali šansu u određenim situacijama da prelomimo meč u našu korist. Nije bilo lako protiv Kevina, Dozira, Nanelija. Moramo da zaboravimo ovo i da idemo dalje", rekao je Saša Obradović pa nastavio: "Ja sam zadovoljan. Odlična utakmica, čvrsta, prava plej of utkamica. Nijanse su odlučile. Partizan je pobedio, mogli smo i mi. Morali smo da se prilagođavamo na različite vrste postava. U nekim fazama smo baš dobro odgovorili. Nije lako kontrolisati emocije u ovoj atmosferi... Bilo koji akter, uključujući i sudije. Ne možemo da budemo zadovoljni, ali ne možemo ni da budemo nezadovoljni."

Zanimalo je novinare i mišljenje srpskog stručnjaka na konstataciju da Evroliga odavno nije bila izjednačenija.

"Sigurno je kompetitivnija nego prošle sezone. Razlika između ekipe koja će ove sezone biti na drugom i recimo tima na 13,14 mestu... Biće neizvesno, do samog kraja neće se znati ko je gde... Osim Reala za koji je dominantan. Mnogo zavisi od momentuma, raspoloženja, duplih kola, povrđenih igrača... Od mnogo faktora. Uloga favorita koju i mi imamo za plej of je tu i moramo da opravdamou svakoj utakmici", rekao je trener Monaka, a zatim se osvrnuo na evroligašku novotariju u vidu plej-ina koji će igrati timovi od sedmog do desetog mesta na tabeli. Biće to ulaznica za mesto među najboljih osam.

"Niko nije konsultovao trenere oko plej-ina. Još koja utakmica, na ovoliki broj utakmica, na ovakve utakmice... Vrlo je rizično. Veliki rizik od povreda."

Za kraj, bilo je i verbalnih uvreda domaćih navijača na račun Obradovića u samoj završnici utakmice. Novinare je zanimalo da li je njegova gestikulacija predstavljala odgovor ljudima na tribinama.

"Ja ne komuniciram sa navijačima. Ne bih to sebi dozvolio. Gestikulacija je normalna, kao u svakoj utakmici, da li prema sudijama ili prema mojim igračima. Poštujem svakoga i to je najvažnije", zaključio je srpski stručnjak.


tagovi

Saša ObradovićKK MonakoKK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara