(©MN Press)
(©MN Press)

Saša Đorđević kandidat za novog trenera Virtusa

Vreme čitanja: 1min | sub. 13.05.23. | 10:31

Pored njega u igri i Trinkijeri i Perasović

Spremaju se čelnici Virtusa za život posle Serđa Skariola. Italijanski stručnjak bi mogao na kraju sezone da ode iz Bolonje i to pravo u NBA ligu. Skariolo je pre nekoliko dana razgovarao sa predstavnicima Toronto Reptorsa da preuzme tu NBA ekipu za narednu sezonu.

Iako su evropski treneri na čelu NBA timova retka pojava, možda Skariolo „povuče nogu“. Ali i ako se ne dogodi, vesti sa drugog kraja planete, iz Španije, govore da je iskusni stručnjak na „pol poziciji“ za novog stratega Real Madrida.

Izabrane vesti

U svakom slučaju, rukovodstvo Virtusa ne želi da gubi vreme u potrazi za novim trenerom, već im je plan da već sada imaju sve spremno za ekspresnu rokadu. Da reaguju momentalno.

Kako piše danas Gazeta delo Sport, trojica su kandidati za mesto novog trenera Virtusa. Jedan od njih je legendarski srpski as Saša Đorđević, koji je trenutno na funkciji selektora Kine, sa kojom se sprema za Svetsko prvenstvo krajem leta. Đorđević je bio trener kluba iz Bolonje od 2019. do 2021. godine, posle čega je otišao u Fenerbahče. Sa italijanskim sastavom je bio šampion države 2021.

Pored Đorđevića, kandidat je i Andrea Trinkijeri, bivši trener Partizana, koji će se na kraju sezone rastati sa Bajernom. A, kako piše Gazeta, u igri je i hrvatski stručnjak Velimir Perasović.

Virtus je „viđen“ kao dobitnik jedne od tri specijalne pozivnice za Evroligu naredne sezone, uz Partizan i Crvenu zvezdu.


tagovi

Aleksandar ĐorđevićVirtus BolonjaSerđo SkarioloAndrea Trinkijeri

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara