Tomaš Satoranski (©AFP; ©MN Press)
Tomaš Satoranski (©AFP; ©MN Press)

Satoranski se vraća u Barsu, potpisuje na četiri godine

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.06.22. | 14:01

Veliko pojačanje za ekipu Šarunasa Jasikevičijusa

Posle šest godina u NBA Tomaš Satoranski se vraća evropskoj košarci. Nastaviće gde je stao pre nego što je 2016. godine otišao u Vašington Vizardse, jer će prema saznanjima Eurohupsa parafirati četvorogodišnju saradnju sa Barselonom.

Dobio je Šarunas Jasikevičijus ogromno pojačanje za spoljnu liniju. Osim toga što je sjajno igrao u prvom mandatu u Kataloniji, iza sebe ima i 404 nastupa u NBA ligi (ligaški deo + plej-of). Još jedan strašan potez Barse na tržištu, čini se da litvanskom stručnjaku ponestaje izgovora i da će sve osim osvajanja Evrolige biti smatrano neuspehom u Palau Blaugrani.

Izabrane vesti

Barsa godinama ne žali novac kako bi se vratila na krov Evrope. Pre godinu dana stala je u finalu elitnog takmičenja (Anadolu Efes), u finišu nedavno okončane sezone u polufinalu (Real Madrid). Ostala je ovog leta i bez titule u Španiji (poraz od Reala u finalu plej-ofa), pa je kao prvi favorit za sve trofeje na kraju osvojila samo Kup kralja.

Pričao je Jasikevičijus da u timu nema "ubice", da ekipi nedostaje karakter, sa čime se najbolji igrač Blaugrane Nikola Mirotić nije složio. Angažovanje Satoranskog ozbiljan je korak ka saniranju navedenih "problema".

Češki reprezentativac nije bio epizodista u najjačoj ligi sveta. Najbolju sezonu odigrao je u dresu Bulsa (2019/20) kada je beležio 9,9 poena, 5,4 asistencije, 3,9 skokova i 1,2 krađu po meču. U takmičarskoj godini na izmaku je počeo da posustaje. Nije se snašao u Nju Orleansu, pa je trejdovan u San Antonio koji je vrlo brzo otkupio njegov ugovor. Kao slobodan igrač se vratio u Vašington, odigrao solidno do kraja, ali je izgleda prelomio da stavi tačku na karijeru u NBA.

Očekuje se da uz Satoranskog opremu Barse zaduže i Jan Veseli koji je napustio Fenerbahčea, kao i Oskar da Silva iz berlinske Albe.

"Video sam da je Barselona zainteresovana i za Jana Veselog. Naravno da bi me učinilo srećnim da igramo zajedno", rekao je nedavno češki reprezentativac i kako stvari stoje želja će mu se uskoro ispuniti.

Klub su napustili Najdžel Dejvis Hejs, Brendon Dejvis (Olimpija Milano), Rolands Šmits i Dante Egzum, mada postoji želja da reprezentativac Australije nastavi da igra u Palau Blaugrani. Spekuliše se da je na izlaznim vratima i iskusni grčki reprezentativac Nik Kalates.

Želela je Barsa i Skotija Vilbekina, ali je Amerikanac sa turskim pasošem na kraju završio u Fenerbahčeu.



tagovi

Tomas SatoranskiKK BarselonaKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara