Seksi ritam oduvao Pistonse, tripl-dabl povređenog Sabonisa

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.01.21. | 03:45

Sakramento opet pobedio uz sjajnu partiju Hilda

Kolin Sekston igra fenomenalnu košarku ove sezone. Bek Klivlenda je posle niza fantastičnih partija u prethodne dve utakmice bio nešto slabiji i postigao 13, odnosno 17 poena. Ipak, večeras je opet eksplodirao i bio na nivou iz većeg dela početka sezone.

Na krilima nezaustavljivog Sekstona, Klivlend je očitao lekciju Detroitu i ispratio ga ubedljivom pobedom 122:107. Sekston je upisao 29 poena, a iz igre je šutirao sjajnih 10 od 14. Do poluvremena je imao samo jedan promašaj iz igre (7/8), a upisao je po pet asistencija i skokova.

Izabrane vesti

Detroit se držao nekako do poluvremena, a onda su Kavsi na krilima Sekstona i Dramonda ušli u seriju i na početku poslednje četvrtine stekli nedostižnu prednost. Dramond je ubacio 23 poena uz 16 skokova, ali se mora istaći da je šutirao 9/24 iz igre. Džeremi Grant je u poraženom timu bio najefikasniji sa 26 poena, ali su svi ostali bili ispod nivoa kao što je uglavnom stalno od poečtka sezone. Nije slučajno što su Pistonsi ubedljivo najgori na Istoku.

Indijana je prokockala vođstvo od 17 poena sa kraja prve četvrtine, ali je u četvrtoj slomila otpor Šarlota kojem je to bio šesti poraz na poslednjih sedam mečeva. Pejsersi su kao gosti slavili 116:106 zahvaljujući Domantasu Sabonisu i većem broju raspoloženih igrača. Litvanac je bio neizvestan za meč zbog povrede kolena, ali je zaigrao i upisao tripl-dabl sa 22 poena, 11 skokova i 10 asistencija. Imao je i sjajnu pratnju saigrača. Dag Mekdermot je odigrao najbolji meč u sezoni i postigao 26 poena, Malkolm Brogdon je upisao 25, a Džastin Holidej 19 poena. Svih pet startera u Šarlotu je imalo dvocifren košgeterski učinak, ali je samo Rozje ubacio 20 poena, dok je Hejvord zaustavljen na 16.

A verovali ili ne, Sakramento Kingsi su vezali dve pobede. Slavili su u gostima protiv Orlanda 121:107, a jedan od razloga je i to što su bili odmorniji pošto su poslednji meč odigrali u petak. Badi Hild je odigrao najbolji meč od starta sezone i ubacio 29 poena od čega sedam trojki. Od prve četvrtine su Kingsi imali dvocifrenu prednost koju Orlando nijednom nije uspeo da ugrozi u drugom poluvremenu. Barns sa 21 i Holms sa 20 poena su pratili Hilda, Begli je imao 16 uz 12 skokova, pa se nije osetilo očajno šutersko veče Darona Foksa koji je ubacio 16 poena ali uz šut 4/17! Na drugoj strani je Vučević ubacio 26, Furnije 25 poena i to je bilo sve od Orlanda.


tagovi

Džonatan Sekston

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara