Đordi Fernandez (©Mozzart Sport)
Đordi Fernandez (©Mozzart Sport)

Selektor Kanade: Nije me briga da li će Srbija da se žali na naš intenzitet, imamo igrače koji mogu da zaustave Bogdana

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.09.23. | 13:52

“Srbija je jedan od najboljih defanzivnih timova, teraju protivnike na veliki broj izgubljenih lopti, trče mnogo, najbolji su u igri iz tranzicije. Moramo da budemo spremni da odgovorimo na to, da trčimo i držimo ritam“, kaže Đordi Fernandez

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Manile)

Trening Kanade, nalik onom Srbije nešto ranije, bio je izuzetno posećen i dosta inostranih televizijskih i medijskih ekipa okupilo se u trening hali kako bi dobili priliku da razgovaraju sa selektorom Đordijem Fernandezom i njegovim igračima.

Izabrane vesti

Naravno, prva tema među novinarima bila je Srbija (RTS, 10.45), a Španac je počeo priču o najboljem igraču Srbije Bogdanu Bogdanoviću?

“Jako dobar šuter i dobar košarkaš, može da igra iz pik, da postiže poene na različite načine. Trči stalno, dobar je atleta, teško je čuvati ga. Ali mi imamo više igrača koji mogu da ga čuvaju, da to uradimo timski. Srbija je dobar protivnik, imaju kvalitetnog selektora. Mi ćemo se potruditi da uradimo svoj posao“, rekao je Fernandez.

O Srbiji...

“Srbija je jedan od najboljih defanzivnih timova, teraju protivnike na veliki broj izgubljenih lopti, trče mnogo, najbolji su u igri iz tranzicije. Moramo da budemo spremni da odgovorimo na to, da trčimo i držimo ritam, da budemo jako agresivni na lopti. Oni mogu da postignu koševe, ali i mi igramo odbranu u kojoj teramo rivale na izgubljene lopte. Ako i primimo koš, pokušaćemo da budemo bolji u njihovom sledećem posedu“.

Trener Pešić rekao je da se Kanada bolje adaptirala na FIBA pravila od SAD.

“To je njegovo mišljenje i jako ga cenim. Jako sam zadovoljan načinom na koji igramo, svojim stručnim štabom i kako se pripremamo za izazove. Ovaj tim je pravljen na jedan način, navikavali smo se na promenu pravila, nemamo iskustva sa tim, ali rastemo i idemo korak po korak ka cilju, ka timu koji želimo da budemo“.

Na pitanje da li očekuje da se i srpski košarkaši žale na fizički pritisak Kanade, odgovorio je:

“Ne znam šta će oni da urade i nije me briga. Ako se budu žalili na nešto, njihova stvar. Mi ćemo da igramo našu igru i držimo našu koncentraciju. Pokušaćemo da uradimo stvari na koje možemo da utičemo, protiv Slovenije smo uradili dobar posao kao tim, pogotovo u odbrani. Treba da bude FIBA muzeju jednog dana“.

O Svetislavu Pešiću i njegovom iskustvu.

“Pešić je jako dobar trener, ima stručni štab i igrače koji imaju više iskustva u FIBA košarci od nas, zbog toga mi želimo da se dignemo i pariramo rivalu“.

Srbija će imati dva cela dana za odmor, Kanada samo jedan...

“Odmor je jako bitan faktor za igrače, to ne mogu da kontrolišem. Mogu da spremim igrače na ono što nas čeka, da se na treningu malo oznoje i spreme za Srbiju. Lekarski tim je odradio sjajan posao, mi igramo brzu i fizički zahtevnu košarku, a momci i dalje izgledaju sjajno“.


tagovi

Đordi FernandezMundobasket 2023košarkaška reprezentacija Kanade

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara