Toko Šengelija (©Star Sport)
Toko Šengelija (©Star Sport)

Šengelija potvrdio da ostaje u Virtusu, prokomentarisao interesovanje Zvezde: Nisam pročitao intervju gospodina Čovića

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.08.23. | 17:16

"Politička karijera je još daleko", dodao je Gruzin

U jednom trenutku je ovog leta Tornike Šengelija bio na izlaznim vratima Virtus Bolonje. Makar se tako pisalo u evropskim medijima. Najpre ga je u svojim redovima želela Crvena zvezda, a potom su se pojavile informacije da se dogovorio sa Panatinaikosom i da je ostalo da pronađe način da izađe iz ugovora sa Bjankonerima.

Na kraju je izvršni direktor tima iz Bolonje, Luka Baraldi, istakao da Gruzin ostaje u redovima vicešampiona Italije, a sada je to potvrdio i iskusni košarkaš.

Izabrane vesti

"Da, ostajem", kratko je potvrdio i potom se osvrnuo na pomenute spekulacije.

"Ne bih ulazio u detalje. Postojalo je interesovanje, što je normalno. Igrač ste i uvek su tu timovi koji su zainteresovani. Bilo je priče, ali danas... Reč "navodno" je tako smešna. Svi pokušavaju da kažu da ste nešto uradili, iako ustvari niste. Govore da ste zvanično potpisali, uradili ovo ili ono, a ništa vas ne pitaju. To je društvu u kojem živimo i dosad smo se donekle i navikli. Mnogi se trude da objave informacije kako bi dobili klikove ili šta već... Ima tu neke isstine. Ne dolazi iz vedra neba, ali činjenice koje iznose... Nije istina da sam išta potpisao".

Nije ipak demantovao da je imao dogovor sa Zelenima iz Atine.

"Slušajte, na kraju dana, da li sam prihvatio ili nisam nije ni važno, jer sam pod ugovorom. Ne govorim o određenom timu ili igraču poput mene, već kao primer. Ako je igrač pod ugovorom sa jednim timom i drugi je zainteresovan, sve tri strane moraju da se usaglase. Ako se to desi, dođe do realizacije. Ako se samo jedna strana ne slaže, onda se neće realizovati. To je sve što ću reći".

Dotakao se i Crvene zvezde. Na sednici Skupštine kluba sa Malog Kalemegdana je istaknuto da je Šengeliji sugerisano da se zbog potencijalne karijere u politici ne dolazi u Srbiju.

"Nisam pročitao intervju gospodina Čovića, tako da ga ne bih komentarisao. Ako me pitate iz ove perspektive, daleko je politička karijera. Mentalitet mi je da ostanem u košarci, koristim svoje iskustvo, znanjem i mrežu koje sam sakupio ovih godina kako bih pomogao mlađim generacijama i većim organizacijama. To mi je glavni cilj. Želim da pomognem svojoj zemlji na koji god način mogu, a zasad, moja snaga leži u sportu, tako da bih rekao da je to pravac u kojem idem", zaključio je Šengelija.


tagovi

Tornike ŠengelijaKK Crvena zvezdaKK PanatinaikosVirtus Bolonja

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara