Janis Sferopulos (©Starsport)
Janis Sferopulos (©Starsport)

Sferopulos: Brizuela šutirao kao Stef Kari! Nekad uradite sve što je do vas i ne bude dovoljno

Vreme čitanja: 3min | pet. 02.02.24. | 22:58

„Od mog dolaska u Zvezdu ovo je ofanzivno najslabija utakmica“, priznaje Grk

Ne dešava se Crvenoj zvezdi prvi put ove sezone da neko iz protivničke ekipe najbolji meč u Evroligi odigra baš u Beogradu. Maodo Lo je pobedu Olimpije Milano potpisao sa 32 poena, Markus Hauard imao je jednak doprinos u trijumfu Baskonije. Sipali su iz svih pozicija. Dario Brizuela poenterski nije bio na tom nivou, ali trojke gotovo da nije promašivao.

Španski bek se pretvorio u mašinu za pogađanje trojki. Dao ih je sedam, promašio tek jednu. Janis Sferopulos je prokomentarisao da je u Darija Brizuelu ušao duh Stefa Karija. Nije bilo daleko od toga večeras u Areni. Tek treći put je ove sezone bio dvocifren u Evroligi, a jedino je bolje odigrao protiv Žalgirisa.

Izabrane vesti

I zaista, nekada sve pokušate, ali šta god da uradite ne bude dovoljno...

„Juče sam potencirao da Barselona ima izuzetan individualni kvalitet i širinu, rekao sam da se Zvezda neće fokusirati na dvojicu ili trojicu igrača, jer niko ne sme da se potceni. Brizuela je danas šutirao kao Stef Kari! Možda je kod jednog ili dva šuta ostao sam, u svim ostalim je bio pod pritiskom, imao je igrača na ruci ili pored njega“, rekao je Janis Sferopulos i nastavio:

„Evroliga je takvo takmičenje, ima vrlo talentovane igrače, koji mogu da iskoče. Mogu da pogađaju, da iskoče i pogađaju čak i sa deset metara“.

Osvrnuo se grčki strateg i na igru svog tima.

„Nismo otvorili utakmicu kako smo želeli, bili smo nervozni i promašili smo neke otvorene šuteve, dok u odbrani nismo bili dovoljno čvrsti da bismo razbili njihov ritam. Često smo menjali postave u želji da izmenimo ritam utakmice, međutim, Barselona je bila napadački produktivna, pogodili su izrazito teške žuteve. Mi to nismo učinili da bismo ostali u igri. Napravili su dvocifrenu prednost, pokušali smo da se vratimo, ali stalno smo bilina devet ili deset poena razlike. Kontrolisali su utakmicu, zaslužili pobedu i mi moramo da radimo i napredujemo“.

Nervoze je bilo i u njoj je Zvezda sagorela. Želela je mnogo, a ponudila malo navijačima. Ono što je sigurno – nisu dobili ono što su priželjkivali, čemu su se nadali.

„Ekipa je mnogo želela pobedu, žurilo se u najboljoj nameri... Tako to u životu biva kada se previše želi, onda vam ne ide kako ste sve zamislili“.

Crveno-beli nisu bili energični u prvom poluvremenu, a tome je doprineo veliki broj utakmica u kratkom vremenskom intervalu.

„Od početka nismo imali energiju i možda je bila bolja u drugom poluvremenu, ali morate da imate u vidu da je ovo praktično četvrta evroligaška utakmica u osam dana, jer se tu računa i Partizan u ABA ligi. Nedostajalo nam je energije. Mnogi timovi u Evroligi imaju uspone i padove, dobiju 20 razlike i izgube toliko, moramo da budemo spremni na takve stvari“.

Priznaje Janis Sferopulos da je ovo najgori Zvezdin meč od njegovog dolaska u Beograd. Ofanzivno gledano.

„Ofanzivno je jedna od najslabijih partija otkako sam ovde. Imali smo dosta ofanzivnih skokova i to je rezultiralo brojem napada. Barselona je fizički jak tim, veliki tim. Dezorganizovali su nas, mi nismo imali jasne ideje i odgovarajuća rešenja. Imali smo otvorene šuteve, da smo ih pogađali, ostali bismo duže u meču“.

Meč sa Barselonom najsličniji je onom koji je klub sa Malog Kalemegdana odigrao protiv Olimpije Milano u Beogradu.

„Slažem se da je ova utakmica slična onoj sa Milanom, ali Barselona je pogađala mnogo teških šuteva. Nekada uradite sve što je do vas i ne bude dovoljno. Slična je utakmica, a ond Zvezda ode u Milano i tako odigra. Timovi su izjednačeni u Evroligi i vrlo bitni su moment u kojima se ekipa nalazi. Na kraju ćete dobiti rezultat koji zaslužujete, zato je Barselona tu gde je“.

Objasnio je i zašto je Branko Lazić proveo tek nepunih sedam minuta na parketu.

„U pitanju je povreda mišića, istegnuće. U ovom trenutku ne zna se koji je stepen povrede i nisam želeo da rizikujem, iako je Lazić želeo da igra. Nisam želeo da se pogorša povreda“, završio je Janis Sferopulos.


tagovi

EvroligaKK Crvena zvezdaKK BarselonaJanis Sferopulos

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara