Sferopulos na treningu Zvezde (©KK Crvena zvezda)
Sferopulos na treningu Zvezde (©KK Crvena zvezda)

Sferopulos doveo novog pomoćnog trenera u Zvezdu i već se bacio na posao: Možemo da napravimo velike stvari (FOTO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.10.23. | 17:57

Grčki stručnjak će u ponedeljak debitovai na klupi Crvene zvezde

Odlučila je Crvena zvezda da napravi promenu na klupi i umesto Duška Ivanovića angažovala grčkog stručnjaka Janisa Sferopulosa. On je već stigao u Beograd, a odradio i prvi trening sa ekipom, pred duel sa FMP-om u 4. kolu ABA lige (ponedeljak, 18.00).

Bivši trener Olimpijakosa i Makabija je pred dolazak na Mali Kalemegdan bio bez angažmana gotovo 20 meseci, te nema sumnje da je dobro napunio baterije i uželeo se posla.

Izabrane vesti

"Veoma sam počastvovan što sam trener Crvene zvezde. Za mene je veoma važno da budem deo porodice i ovom prilikom se zahvaljujem gospodinu Čoviću i menadžentu kluba što su me doveli. Uzbuđen sam što ću trenirati ovaj tim. Možemo da uspemo i ostvarimo velike stvari zajedno, menadžment, igrači i navijači koji su fantastični. Uzbuđen sam i nestrpljiv da krenu utakmice, da izgradimo tim na terenu i donesemo uspeh klubu", izneo je prve utiske Sferopulos.

Sa grčkim strategom je u Beograd doputovao i njegov dugogodišnji asistent Vasilis Jeragotelis, sa kojim je sarađivao u Pireju i Tel Avivu. Zajedno su osvojili dve titule u Grčkoj, tri u Izraelu, a Gerogatelis je bio i deo stručnog štaba reprezentacije Grčke na Evrobasketu 2015, kada su Heleni osvojili peto mesto, uz samo jedan pretrpljen poraz (od Španije u četvrtfinalu).

Imaće novi trener i njegov dugogodišnji saradnik priliku protiv FMP-a da upoznaju ekipu, kako bi se što pre i što bolje spremili za dva velika izazova koja ih čekaju do kraja meseca: derbije pred navijačima Partizana u Evroligi i regionalnom prvenstvu.

"Znamo kako da nastavimo u toku sezone, uradićemo dosta stvari, ali idemo korak po korak. Najvažnije je da igrači shvate šta želim od njih, ali da u međuvremenu ne trpi naša igra. Sada je najvažnije da tim ostane zajedno, da se bori zajedno i da nastavi", zaključio je grčki stručnjak.


Interesantno je da je Sferopulos prvi meč kao trener u Evroligi vodio upravo u Beogradskoj areni, pred više od 20.000 navijača Crvene zvezde, još u novembru 2014. godine.



tagovi

KK Crvena zvezdaJanis Sferopulos

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara