Sferopulos: Dubai donosi "so i biber" u ABA ligu, u košarci granice više ne postoje

Vreme čitanja: 1min | pon. 01.04.24. | 21:06

"Mislim da je dobra stvar za svaku ligu kada u nju ulazi jedan kvalietan tim", kaže Grk

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos smatra da bi ulazak Dubaija u ABA ligu doneo dodatan kvalitet takmičenju i da granica u svetskoj košarci više ne postoje.

Grčki strateg je svestan da je klub iz Ujedinjenih arapskih Emirata na ovaj način traži put do konačnog cilja, a to je nastup u Evroligi.

Izabrane vesti

Crveno-beli su večeras pobedom nad Studentskim centrom obezbedili prvo mesto pred početak plej-ofa i u ovom trenutku razmišljaju samo o trofeju u regionalnom takmičenju.

"Košarka je u ovim danima generalno veoma otvorena na globalnom nivou. Više ne postoje prepreke, toliko da Dubai ima ambicije da igra u najboljem evropskom takmičenju - Evroligi. Žele da pronađu način kako da igraju Evroligi i vide tu mogućnost kroz ABA ligu. Njihovim ulaskom ćemo dobiti dodatni "so i biber" u ligi. Mislim da je dobra stvar za svaku ligu kada u nju ulazi jedan kvalietan tim", rekao je Sferopulos.

Crvena zvezdu do kraja ligaškog dela sezone očekuje još gostovanje u Splitu, nakon čega će i zvanično dobiti rivala u četvrtfinalu. Konkurenti za osmu poziciju su upravo Split i Studentski centar.


tagovi

Janis SferopulosKK Dubai

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara