"BLEJK ŠILB"
"BLEJK ŠILB"

Šilb pucao u prazno, promašio prolaz u polufinale, na terenu proveo 40 minuta, a Turci otišli dalje! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.03.15. | 21:43

Banvit je prvi polufinalista Evrokupa, najviše zahvaljujući bivšem košarkašu Crvene zvezde...

BLEJK ŠILBRevanš utakmica četrvtfinala Evrokupa između Banvita i Pariza završena je pobedom domaće, turske ekipe, rezultatom 75:71, dovoljno za prolaz Banvita u polufinale drugog po kvalitetu evropskog košarkaškog takmičenja. Blejk Šilb je u dresu francuske ekipe proveo na terenu svaki minut, postigao samo pet poena uz šut iz igre 2-10, a što je najvažnije, trojka koju je uputio u poslednjoj sekundi utakmice, donela bi Parizu prolaz dalje, ali na njegovu žalost, šut je završio na prvom obruču i utakmica je bila gotova.

Kako je Pariz u prvoj utakmici slavio sa dva poena razlike (67:65), Banvit je morao da dođe do pobede od tri ili više poena kako bi prošao dalje. Turci su jako otvorili duel. Vodili sa devet poena razlike već na kraju prve četvrtine, ali je do poluvremena Pariz uspeo da prednost domaće ekipe spusti na samo dva poena razlike. Sa 34:32 u korist Banvita se otišlo na odmor.

Izabrane vesti

Pariz je dva puta uspeo da poravna rezultat (37:37, 39:39), ali nijednom nije bio u prednosti. Lomio se rezultat gotovo do poslednjeg minuta, kada su Rouland i Dragićević doneli domaćoj ekipi veliku prednost od devet poena razlike (68:59). Usledila je ipak neizvesna završnica zbog nesmotrenosti Banvita u odbrani, a na dve sekunde do kraja, Semi Mehija je je promašio slobodno bacanje i dao šansu Parizu da eventualnim pogotkom dođe do izjednačenja ili čak pobede. Francuzi su se odlučili za šut za tri poena, Blejk Šilb je promašio, pa je Banvit tako postao prvi polufinalista Evrokupa.

(FOTO: MN Press)


tagovi

KK ParizEvropaEvrokupBlejk ŠilbBanvit

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara