"Marko Simonović"
"Marko Simonović"

Simonović prva haubica Orteza! Ubacio 23 poena i raskantao Vestermanov Limož!

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.12.14. | 22:26

Doduše i bivši košarkaš Partizana odigrao je vrlo dobar meč, koji je završio sa 17 koševa...

Marko Simonović

Marko Simonović je procvetao u Francuskoj! Srpski reprezentativac, koji je posle odličnih partija na pripremnom turniru u francuskom Pou, neposredno pre početka Mundobasketa, postao igrač Orteza još jednom je pokazao da igra u zaista fantastičnoj formi, pošto je u velikom derbiju sa Limožom ubacio čak 23 poena, uz čak pet pogođenih trojki i četiri skoka i Medvedima doneo veoma važnu pobedu u borbi za plej-of - 79:69 (24:8, 19:16, 20:19, 16:26)!

Izabrane vesti

Čovek čije je učešće na Svetskom prvenstvu u Španiji za mnoge bilo veliko iznenađenje ubacio je dvocifren broj poena u petoj uzastopnoj utakmici u šampionatu Francuske, a interesantno je da je ovo treća utakmica u kojoj je postigao 20 ili više koševa! Pre Limoža sav bes bivšeg kapitena Crvene zvezde osetili su Le Man i Bulonj, koje je izrešetao sa po 25 poena! Ukupno, u poslednjih pet utakmica proknjižio je velikih 102 poena!

Pitanje pobednika praktično je rešeno već posle prvih deset minuta utakmice, kada je Simonović ubacio 12 od ukupno 24 poena svoje ekipe, koja je fantastičnom odbranom evroligaša sveo na svega osam poena za četvrtinu! Istim ritmom nastavio je 28-godišnji šuter i u nastavku meča, a rivalu je do poluvremena ubacio čak 18 poena, za ogromnih 19 poena razlike - 43:24. Koliko su gosti bili očajni možda i najbolje potvrđuje podatak da je Ortez u jednom trenutku imao ogromnih 25 poena viška (35:9), a da je dvocifreni broj koševa Limož ubacio tek polovinom druge deonice. 

Međutim, ni tu se nije zaustavio Simonović, pošto je do kraja iskoristio priliku koja mu se ukazala! Limož Lea Vestermana bio je u potpunom ambisu i nije mogao da reši gotovo nijedan napadački zadatak, što je srpski reprezentativac iskoristio i do kraja trećeg perioda postigao velikih 23 poena, za komotnih 63:43. 

Ipak, do kraja je Limož uspeo da sačuva obraz i umanji veliki minus koji je stajao na semaforu, za konačnih - 79:69.

Kod Limoža Leo Vesterman je odigrao vrlo dobru utakmicu, koju je završio sa 17 koševa. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

KK LimožLeo VestermanMarko SimonovićPo Ortez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara