Andrej Stojaković
Andrej Stojaković

Sin Predraga Stojakovića ide na prestižni Stenford

Vreme čitanja: 1min | pon. 07.11.22. | 22:30

Posle sjajnih nastupa u srednjoj školi, sledi koledž karijera

Sin proslavljenog reprezentativca Jugoslavije i legende Sakramento Kingsa, Predraga Stojakovića, Andrej saopštio je da će košarkašku karijeru graditi na prestižnom Stenford univerzitetu. Jedan od najpoznatijih Univeziteta u Sjedinjenim Američkim Državama poznat po činjenici da je u svojim učionicama tokom 131 godine imao 20 nobelovaca.

Andrej je bio na meti brojnih Univerziteta kao što su Djuk, UCLA, ali na kraju je odluka pala na Stenford gde će dobiti adekvatnu šansu da iskaže pun potencijal.

Izabrane vesti

"Najbolja košarkaška, ali i akademska odluka", rekao je mladi Stojaković koji može da igra za reprezentaciju Srbije i Grčke.

Dugo se spekulisalo gde će početi NCAA karijeru.

"Bio je dug proces, upoznao sam puno ljudi i sjajnih trenera. Posle razgovora sa familijom, zadovoljan sam odlukom koju sam doneo. Hvala mojim roditeljima, trenerima koji su radili sa mnom".

Nastupajući za srednju školu "Jesuit High", 17-godišnji Stojaković beleži impresivne brojke. One kažu da ubacuje malo preko 25 poena po meču, a ima i 9,3 skoka.

Sudeći po video klipovima, Andrej ima mnogo više od dobrog šuta u svom napadačkom arsenalu, a ako nastavi da se razvija, mogao bi da bude izvanredan košarkaš u profesionalnim vodama.

Stenford je tokom godina imao košarkaše koji su došli do NBA lige. Igrači poput braće Lopez, Bruka i Robina.

Imaju i jednu NCAA titulu još iz 1942. godine. Posle toga nisu bili na glavnom turniru punih 47 godina, sve do 1989. godine. Poslednji put su igrali 2014. godine.



tagovi

Andrej Stojaković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara