Nikola Mirotić (Star sport)
Nikola Mirotić (Star sport)

Sjajna nedelja za Olimpiju Milano, na kraju ih pogledala i sreća

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.03.24. | 22:03

Tesna ali vredna pobeda za Manekene

Iza milanske Olimpije je sjajno duplo kolo u Evroligi gde je sa dve pobede nad Monakom i Fenerbahčeom oživela nade o plasmanu u plej-in, a savršenu nedelju su popularni Manekeni začinili večeras prvenstvenom pobedom nad Napolijem 86:84.

Očigledno umoran tim Etorea Mesine je imao imperativ pobede je jer je u prethodna dva prvenstvena meča u Italiji zabeležio poraze a direktni rivali za prvo mesto Breša i Virtus sutra imaju međusobni okršaj.

Izabrane vesti

Mirotić i Meli su večeras dobro otvorili meč protiv Napolitanaca i Olimpija je povela 12:4 ali su Tajler Enis i Džejkob Pulen održavali goste u igri. Napoli je u finišu poluvremena čak uspeo i da preokrene, a na odmor je otišao sa samo poenom zaostatka. Pulen je u finišu ztrećeg kvartala pogodio za rekordnih “plus sedam” za goste (68:61) ali je Šilds spektakularnom trojkom uz zvuk sirene najavio veliku borbu u poslednjo deonici.

Mirotić i Šilds su u finišu meča preuzeli odgovornost i pogađali ali je Napoli konstantno disao za vratom domaćem timu. Posle trojke Mirotića, Meli je imao zicer na 86:81 da reši meč ali je promašio i Enis je trojkom na pola minuta do kraja opet sve zakuvao. Usledila je greška Šildsa i Napoli je imao napad za pobedu. Ipak, Pulen je promašio trojku, a potom je Zubčićev šut ušao posle isteka vremena i Armani je na jedvite jade sačuvao pobedu. 

Mirotić i Pulen su sa po 21 poenom bili najefikasniji na meču. 



tagovi

Olimpija MilanoNikola Mirotić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara