Željko Obradović i Serđo Skariolo (©Starsport)
Željko Obradović i Serđo Skariolo (©Starsport)

Skariolovi gresi u Bolonji: Sastančio sa Realom i Torontom, hteo da odstrani Teodosića...

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.09.23. | 02:04

I da se reši svih iskusnijih igrača...

Neslavno se završila epizoda Serđa Skariola u Virtusu. Imao je ugovor na još godinu dana, razvezao je jezik na konferenciji pred početak sezone i “ujeo za srce” navijače i klupski menadžment. Nisu mogli da pređu preko tog ispada, uručili su mu otkaz i ekspresno pronašli zamenu u vidu Luke Bankija.  

Bura se stišava, a zemlja sleže posle malog zemljotresa koji je proizveo odlazak Serđa Skariola. Iako više nije u Bolonji, izvesno vreme će biti jedna od tema na dnevnom redu. Ne može Masimo Zaneti tek tako da mu oprosti što je udario na njega i saradnike rečima da su oni selektirali tim, a ne on. 

Izabrane vesti

Niz optužbi izneo je prvi čovek kluba iz Bolonje na račun doskorašnjeg trenera Virtusa i selektora Španije.  

“Ne možemo da zaboravimo sastanke koje je imao protekle godine sa ljudima iz Toronto Reptorsa i Real Madrida. Osim toga, prošlog oktobra je želeo da skloni Miloša Teodosića i Marka Belinelija iz tima. Smatrao je da su prestari”, počeo je da otkriva detalje Masimo Zaneti. 

I tu se predsednik Virtusa nije zaustavio.  

“Hteo je i Ifea Lundberga da otpustimo. Mnogo je nelogičnosti i nedoslednosti u onome što je govorio. Želeo je da se otarasi svih iskusnijih igrača”. 

Kada je Serđu Skariolu uručen otkaz, pred Luku Bankija je stavljen ugovor i selektor Letonije je prihvatio. Posle petog mesta na Mundobasketu sa baltičkom selekcijom sada je pred novim izazovom, ovoga puta na klupskom nivou, a prvi čovek Virtusa, kao i navijači, nemaju dilemu da je pravi čovek.  

“Navijači su želeli Bankija. Uveren sam da će pokrenuti ekipu, koja je veoma jaka”, zaključio je Masimo Zaneti.


tagovi

Serđo SkarioloVirtusVirtus BolonjaEvroligaKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara