Košarkaši Žalgirisa (Shutterstock)
Košarkaši Žalgirisa (Shutterstock)

Sledeći Zvezdin rival u Evroligi danas upoznaje novog trenera, ali i traži novog centra

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.10.21. | 10:42

Martin Šiler, doskorašnji šef stručnog štaba Žalgirisa, teško podneo smenu

Smena Martina Šilera s mesta glavnog trenera Žalgirisa koji će u 3. kolu Evrolige u sredu biti gost Crvene zvezde, iznenadila je sve - javnost, navijače, igrački kadar, ali i ostatak stručnog štaba kluba iz Kaunasa. Ipak, ta promena, bar zasad, nije se negativno odrazila na igru Zelenih. Predvođeni s klupe dosadašnjim pomoćnikom Arnom Voltmanom, koji će i kod novog trenera Jurija Zdovca biti na istom mestu, rutinski su odradili posao sa Neptunasom u domaćem šampionatu (98:79).

Izabrane vesti

"Nije bila laka priprema za ovaj meč, zbog već poznate promene (trenera), ali sam odlučio da ne menjam previše. Novi trener će napraviti sigurno neke promene, pa nije bilo logično da sada da bilo šta diram", rekao je Voltman posle meča.

Već je obavio razgovor sa novim šefom, Zdovcom, koji danas stiže u Kaunas.

"Prave promene i pripreme za meč (sa Zvezdom) počinju danas. Već sam pričao s novim trenerom, ali razgovor je više bio o opštim stvarima nego o pripremi za meč sa Neptunasom. Malo je vremena do sledeće utakmice, imaćemo nekoliko treninga, let i sastanke. Verovatno će novi trener polako uvoditi nove stvari - korak po korak."

Otkrio je i kako su igrači reagovali kada je Šiler smenjen.

"Nije bilo lako. Bilo je neočekivano. Sve se dogodilo tokom slobodnog dana, a već sutradan smo se okupili na treningu kako bismo razgovarali sa igračima. Dobro je što smo u duelu sa Neptunasom pokazali pravi stav svih 40 minuta."

Nije ostao Žalgiris samo bez prvog trenera nego i bez povređenog centra Žofrija Loverna na neko vreme.

"Bio je veoma važan za naš tim, što pokazuje i sama njegova statistika. Tražimo igrača sličnog njemu, ali to neće biti lako učiniti."

A kako je Šiler prihvatio ovu situaciju?

"S njim smo pravili planove za celu sezonu, pa naravno da nije lako", dodao je Voltman prema čijim rečima neće biti više promena u stručnom štabu, odnosno Zdovc preuzima ulogu glavnog trenera, ali bez dodatnih pojačanja na klupi.


tagovi

ŽalgirisMartin ŠilerJurij ZdovcŽofri Lovernj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara