Majk Džejms i njegova objava sa društvenih mreža (©Starsport; Screenshot - instagram.com)
Majk Džejms i njegova objava sa društvenih mreža (©Starsport; Screenshot - instagram.com)

Slika sa Obradovićem kao uvertira u konačnu odluku, Majk Džejms ostaje u Monaku

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.08.23. | 14:46

Američki košarkaš je bio povezivan sa odlaskom iz redova francuskog šampiona, ali ovog leta neće menjati sredinu

Pisalo se prethodnih dana da bi Majk Džejms mogao da napusti Monako, te da bi karijeru mogao da nastavi u Olimpijakosu. Stidljivo se provlačilo po evropski medijima da se za status Amerikanca raspitivao i Partizan, ali crno-beli su navodno završili sa jačanjem spoljne linije nakon odlaska Pi Džej Doužera.

Kako stvari stoje, neće ni Pirej dočekati jednog od najboljih američkih košarkaša u istoriji Evrolige. Najpre je Džejms na društvenim mrežama objavio sliku sa trenerom Sašom Obradoviće, uz natpis "samo ljubav", a sada je obelodanjeno da se priključio Monaku za početak priprema. Aris Barkas sa Eurohoopsa prenosi i da su Kneževi takođe obavestili košarkaša i njegove predstavnike da nemaju nikakvu nameru da se rastaju.

Izabrane vesti

Takav epilog Monako je najavio još krajem jula, kada je istakao da Džejms nije aktivirao klauzulu za izlazak iz ugovora. Ipak, uprkos tome se pisalo o njegovom mogućem odlasku, ali je sada, čini se, otklonjena i poslednja dilema.

Iskusni bek je prethodne sezone pokazao da je i dalje dominantan na najvišem evropskom nivou, pošto je beležio 15,9 poena, 4,4 asistencije, 3,7 skokova i jednu ukradenu lopto po nastupu, uz prosečan indeks 16,3, te je i statistički bio među najboljima u Evroligi.

Kada se pogleda sa strane, utisak je da je dolaskom Kembe Vokera nastala gužva na bekovskim pozicijama u Obradovićevoj ekipi, ali realnost je nešto drugačija. Džordan Lojd je operisao rame i vratiće se timskim aktivnostima tek u oktobru, Eli Okobo će učestvovati na Svetskom prvenstvu sa Francuskom koja pretenduje na visok plasman, što znači da će se sa debelim zakašnjenjem priključiti pripremama. Uz sve to, veliko je pitanje u kakvom je stanju Voker, s ozbirom na česte probleme sa kolenom u prethodnim godinama, ali i koliko će mu vremena biti potrebno da se adaptira na evropsku košarku.

Tako je jasno da je Džejms kao jedan od lidera i te kako potreban francuskom šampionu i u narednoj sezoni, u kojoj će, po svemu sudeći, Monako napasti sve moguće trofeje. Pre nekoliko meseci je bio treći na Fajnal foru Evrolige, osvojio je istorijsku titulu u Francuskoj, kao i Kup. Zadržao je sve najbitnije igrače i konkurenciju ojačao NBA veteranom, ali i trojicom francuskih reprezentativaca Terijem Tarpijem, Petrom Kornelijem i Mamom Žeteom.


tagovi

Majk DžejmsKošarkaški transferiKK MonakoKK OlimpijakosPartizan Mozzart Bet

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara