Slikoviti Trinkijeri: Najgore je to što ne znam da uživam

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.11.19. | 23:04

„Nismo mogli da pogodimo ni olimpijski bazen“, priznaje trener Partizana

Ne ide Partizanu u poslednje vreme u Evrokupu (porazi od Venecije i Tofaša), alo je zato u ABA ligi obrnuta situacija. Tri pobede vezali su crno-beli u regionalnom takmičenju, izbili na peto mesto tabele i što je još važnije pretekli Crvenu zvezdu.

Dovoljno razloga za opsitmizam u Humskoj, iako Andrea Trinkijeri priznaje da prvi večiti derbi u sezoni nije bio, najblaže rečeno, iz kategorije onih za košarkaške sladokusce. No, pamti se i piše pobeda, ružna igra s obe strane zaboravlja.
Bila je izuzetno teška utakmica. Zaslužili smo pobedu, jer smo u ključnim trenucima imali više energije. Dobro smo počeli, da bismo ih onda pustili da se vrate na kraju druge četvrtine. Sve je bilo fizička tuča u tim trenucima. Oni su ogromni, a mi nismo igrali sjajno, nismo mogli da pogodimo ni olimpijski bazen. Na energiju i zalaganjem u odbrani mi smo zgrabili neke lopte kad se lomio rezultzat. Na kraju, važna pobeda“, istakao je trener Parnog valjka.

Izabrane vesti

I Partizan i Zvezda su imali očajne procente šuta, međutim, duel u Beogradskoj areni prelomila je energija nominalnog domaćina i spremnost za pozitivnu reakciju u ključnim trenucima.
Nije to stvar samopouzdanja, inače bismo izgubili utakmicu. Svi smo želeli da igramo bolje i kada smo ušli u ritam kontakta, nismo se snašli . Oni su malo veći, igraju Evroligu i bilo je teško da uđemo reket. Pričamo o jednoj pobedi, ne pričamo da smo izgubili utakmicu“.

Očekuje se da ovaj trijumf bude veliki zamajac crno-belima u nastavku sezone. Često je tako kad se na pleća obori večiti rival.
Jedna od najvažnijih stvari u životu je da znaš da uživaš. E, ja sam najgori u tome, nadam se da su moji igrači bolji u tome. Ostvarili smo pobedu koja može da nam pruži mnogo energije i samopouzdanja u nastavku sezone“.

Utakmica je trajala dva i po sata,  između ostalo zato što su arbitri skoro sve sporne situacije u drugom poluvremenu pregledavali na TV ekranima. Znalo je da potraje minuitima...“
„Utakmica je trajala preko dva sata, što nije dobro, ali mogu da se stavim u poziciju sudija, bili su faulovi na svakom koraku. Teško je suditi ovakav meč. Svi žele pobedu, drže pozicije. Ni njima nije prijatno da gledaju sve to, ali bilo je dosta stvari za gledanje. Drugi put će biti bolje“.

U odnosu na minulu sezonu, deluje da su Partizanovi košarkaši prihvatili sistem rada Andree Trinkijerija, iako prostora za nadgradnju maltene i nema zbog velikog broja putovanja, a malo vremena za trening.
Može mnogo bolje. Naša sezona je specifična. Kad se ljutim često razmišljam kako bi treba to manje da činim. Prošli smo celu Evropu, imali devet gostovanja i četiri utakmice kod kuće, stalno menjamo dvorane. Mogli smo da budemo bolji, ali moglo je i mnogo gore. Valja izdržati sve ovo. Imamo dosta prostora da budemo bolji. Kad – videćemo“, dodao je italijanski strateg, a na pitanje da objasni status Artjoma Parahovskog (nije bio u sastavu za derbi) uzvratio „moj je posao je da izaberem ono što je najbolje za tim, igrači koji su bili tu bili su fizički spremni da igraju“.

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

FOTO: Star sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara