Košarkaši Partizana (Starsport)
Košarkaši Partizana (Starsport)

Smailagić se oporavio: Noga je super, spreman sam za sledeću utakmicu

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.12.21. | 17:15

Igrači koji su bili deo reprezentacije u prvom prozoru ponovo se vratili na treninge Partizana

Košarkaši Partizana su ponovo na okupu. Završena je pauza zbog reprezentativnih obaveza pa je došlo vreme da se nastavi klupska priča. Željko Obradović priprema ekipu za naredni duel, koji je na programu u subotu u Laktašima. Crno-beli će na megdan ekipi Igokee, koja im je prethodne sezone nanela dva poraza u ABA ligi. Ove sezone je uspela da sruši i Crvenu zvezdu...

Ono što je pozitivno za klub iz Humske jeste stanje Alena Smailagića, koji je doživeo povredu na prvom meču u kvalifikacijama Srbija - Letonija.

Izabrane vesti

"Noga je super, spreman sam za sledeću utakmicu", rekao je Smailagić za klupsku televiziju. "Da nije bilo te povrede sigurno da bih išao u Belgiju da pomognem ekipi. Desilo se to što se desilo. Sledeći put ćemo da probamo da ih dobijemo. Kad bude naredni prozor, pokazaćemo da smo mi Srbi i da smo najbolji".

Kada je izvrnuo zglob u četvrtoj četvrtini duela sa Letonijom, nije želeo da napusti igru... Pokazivao je da je u redu, ali ga je selektor Pešić ipak povukao sa terena.

"Ne bih mogao mnogo da nastavim da igram, jer je bilo bolno. Ali, bilo je rezultatski neizvesno, pa nisam želeo da ostavim ekipu na cedilu".

Uspeo je da se oporavi i sa drugovima će krenuti put Laktaša.

"Spremamo se za Igokeu, imamo vremena da se pripremimo i da pokažemo šta smo naučili", podvukao je Smailagić.

Na reprezentativnu akciju se osvrnuo i Aleksa Avramović.

"Mislim da smo odigrali dve dobre utakmice, sem tih poslednjih pet minuta protiv Belgije, kada smo prosuli svu prednost koju smo imali i izgubili meč, na glup način... Ali, generalno zadovoljan sam kakvi smo bili na obe utakmice. Protiv Letonije smo pokazali karakter i vratili se iz velikog minusa. Protiv Belgije kako su se ona svetla ugasila, tako se ugasila i naša igra u četvrtoj deonici. To nas je možda malo i poremetilo. Ali svakako smo morali kvalitetom da privedemo duel kraju pametnije".

Brzo moraju sa reprezentacije da se prebace na misli o klubu.

"Sada imamo klupske obaveze - utakmicu protiv Igokee, malo smo umorni. To se vidi... Nadam se da ćemo za ova dva dana obnoviti našu energiju i otići spremni tamo. Oni su čvrsta ekipa, igraju tvrđu odbranu... Znamo koji su njihovi najbolji igrači i karakteristike. Znamo da su protiv Zvezde ušli jako u meč, kontrolisali ga od početka do kraja. Moramo da budemo spremni da od starta zaigramo našu tvrdu odbranu, koja nas karakteriše ove sezone, a da u napadu napravimo korak napred, da pogađamo otvorene šuteve i da budemo precizniji", zaključio je Avramović.



tagovi

Alen SmailagićAleksa AvramovićKK PartizanIgokeakošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara