Printscreen
Printscreen

Šorts nažuljao Džikića i podario Bonu trofej FIBA Lige šampiona

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.05.23. | 22:37

Vanserijsko izdanje Amerikanca sa makedonskim pasošem koji je postigao 29 od 77 poena svog tima

Doneo je Aleksandar Džikić Hapoelu trofej u Kupu Izraela, ali na put ka novom peharu presekao mu maestralni Ti-Džej Šorts. Amerikanac sa makedonskim pasošem propisno je izmaltretirao tim iz Jerusalima, potvrdio zašto mu je pripalo zvanje najkorisnijeg igrača FIBA Lige šampiona i vanserijskom šuterskom partijom pomogao Bonu da prvi put podigne pehar takmičenja koje postoji poslednjih sedam godina - 77:70.

Čitave sezone Hapoelov zaštitni znak bila je granitna igra u odbrani, ali večeras izraelski tim nije imao rešenje za omalenog plejmejkera protivničkog tima. Šorts je partijom koja je brojala 29 poena (šut iz igre 10/17, šut za tri poena 3/3), te tri asistencije i jedan skok, postigao gotovo 40 posto poena svog tima. Još jedna potvrda da je prerastao pozornicu Lige šampiona i da bi naredne sezone momka visokog 175 centimetara mogao da ulovi neki evroligaš.

Izabrane vesti

Borio se Hapoel do samog kraja, u poslednja tri, četiri minuta prilazio na dva poseda zaostatka, možda i najbliži priključku bio na 68:64, ali su Nemci odoleli.

Ni sam duel nije počeo dobro po Džikićevu ekipu kojoj su u prvoj deonici zapečaćeni gotovo svi prilazi protivničkom košu. Hapoel je tako posle prvih 10 minuta igre gubio sa 14:7, a do poluvremena 37:28. Pokušavao je Bon da sruši otpor rivala već do velikog odmora, uspeo da se odvoji na maksimalnih +15 i pobede 27:12, ali su Izraelci uspeli da se spuste na pristojnih minus devet, a zatim da odgovore sjajnom napadačkom sekvencom u trećem kvartalu. Dobili su ga 27:20, ali umesto da to bude šlagvort i motivacija za pdlučujući period, ponovo su dozvolili rivalu da se odvoji. Nije Bon ponovo uspeo da pobegne na dvocifrenu prednost, ali je konstantno uspevao da drži Hapoel na distanci, najviše zahvaljujući Šortsu koji je čitave večeri pronalazio rešenja kada je nemačkom timu bilo najpotrebnije.

Da je kojim slučajem utakmica otišla na drugu stanu, heroj bi izvesno bio Levi Rendolf, najbolji poenter Hapoela sa 27 poena, i pride šest skokova i dve asistencije.

Treba napomenuti i da je prvak Lige šampiona postao srpski stručnjak Marko Stanković, inače pomoćni trener stratega Bona, Finca Tomasa Isala.




tagovi

Ti Džej ŠortsHapoel JerusalimKK Bon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara