Trent Frejzer (©MN Press)
Trent Frejzer (©MN Press)

Šou Trenta Frejzera u Železniku za pobedu protiv Budućnosti

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.10.22. | 22:05

"Plesao kao leptir, ubadao kao pčela" i prišao na korak rekorda Pantera u ABA ligi

Prošle takmičarske godine FMP je bio najprijatnije iznenađenje ABA lige, domogao se šest pozicije i plej-ofa, a onda je tokom leta nadogradio ekipu i sada je ozbiljna pretnja u regionalnom prvenstvu. To je dokazao trijumfom nad ekipom Budućnosti. Po notama Trenta Frejzera srušio je Podgoričane pred svojim navijačima 96:91 i posle pet kola ima učinak 4-1.

Amerikanac je fenomenalno odigrao. Pokazao da nije samo idealna zamena za Brajsa Džonsa već i veliko pojačanje na poziciji plejmejkera. "Plesao je kao leptir, ubadao kao pčela" na parketu dvorane u Železniku. Bio potpuna engima za odbranu Budućnosti.

Izabrane vesti

Susret je okončao sa 31 poenom, osam asistencija i samo jednom izgubljenom loptom. Pogodio je sedam trojki iz devet pokušaja, iznudio devet faulova... Sve to za indeks korisnosti 43. Drugi najveći u istoriji košarkaša FMP-a u ABA ligi. Rekord sa indeksom 44 drži Bojan Popović (u decembru 2012. protiv Cibone), dok je 43 svojevremeno zabeležio i Dragan Apić u okršaju sa Cedevitom Olimpijom (u novembru 2018).

Nije delovalo da će Frejzer i drugovi slaviti posle uvodnih 10 minuta. Budućnost je postigla 31 poen u prvom kvartalu, na odmor otišla sa 10 poena viška. Ipak, usledio je veliki preokret. Razigrao se Frejzer. Odmah je ubacio dve trojke i pomogao Panterima da priđu na pola koša zaostatka. Kratko je predahnuo na klupi, a onda sa osam vezanih poena u završnici kvartala pomogao domaćinu da se odlepi (53:46 na poluvremenu).

Gde je stao u drugoj, nastavio je u trećoj deonici. Budućnost je jedino prekršajima uspevala da ga zaustavi, ali ni to više nije bila opcija kada su puleni Vlada Jovanovića ispunili bonus. Frejzerov rafal se nastavio, pa je FMP poveo 62:50 sredinom trećeg perioda.

U odlučujućih 10 minuta je radio sve. Krao lopte, pogađao sa distance, linije penala, spajao saigrače sa poenima. Podelio je nekoliko vrlo atraktivnih asistencija i ostavljao centre na zicerima. Ipak, na drugoj strani je Tre Bel Hejns namestio ruku, pa su Podgoričani pokazali da se neće predati. Imali su Panteri +11 na minut i po do kraja, ali je Budućnost uspela da svede deficit na samo tri poena serijom 10:2. Ipak, sačuvali su Stefanovićevi puleni prednost i upisali veliku pobedu.

Svi igrači domaće ekipe osim Ranka Simovića su se upisali u listu strelaca. Frejzera su najbolje ispratili Paulijus Valinskas sa 13 poena i šest asistencija, kao i Nikola Janković sa 11 poena.

Sa druge strane 24 poena Bel Hejnsa nisu bila dovoljna da se Budućnost vrati kući sa željenim rezultatom. Odličan je bio i reprezentativac Srbije Marko Jagodić Kuridža sa 17 poena i šest skokova, dok je još jedan bivši košarkaš Crvene zvezde Eron Vajt dodao 14 poena, uz pet skokova. Kameron Rejnolds je brojao do 15. Iako je pre samo nekoliko dana ostao bez svesti usred dana, dok je čekao red u banci, Alfa Kaba je dobio dozvolu lekara da se vrati na teren i večeras u Železniku ubacio 10 poena, uz tri uhvaćene lopte.

ABA LIGA - 5. KOLO

Petak

Cibona - Borac 87:85

/Smailagić 25 - Hejl 44/

Zadar - Split 74:76

/Božić 24 - Šorter 22/

Subota

Cedevita Olimpija - MZT Skoplje 93:73

/Omić 19 - Mićović 25/

FMP - Budućnost 96:91

/Frejzer 31 - Bel Hejns 24/

Nedelja

19.00 (1,45) Mornar (15,00) Studentski centar (3,05)

21.00 (1,85) Partizan Mozzart Bet (-17,5 hendikep) Mega (1,85)

Ponedeljak

18.00 (2,70) Igokea (14,5) Crvena zvezda (1,55)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK FMPFMPFMP ŽeleznikKK Budućnost PodgoricaBudućnost PodgoricaABA ligaTrent FrejzerMarko Jagodić Kuridža

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara