Španci imali rekreaciju protiv Irana: Sad da ih vidimo protiv Kanađana

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.08.23. | 17:12

Očekivana pobeda Crvene Furije – 85:65

Španci su najvredniji trijumf u prvoj fazi, koji im je garantovao prenos maksimalnog broja bodova, ostvarili protiv Brazila, pa su se danas praktično imali rekreaciju protiv Irana. Bio je to meč u kojem se pobednik znao i pre početka, pa je selektor Serđo Skariolo odlučio da raspodeli minutažu i osveži igrače pred ono što ih očekuje u drugoj rundi – 86:65.

A tamo svetski i evropski šampioni neće imati lak zadatak, pošto će se ukrstiti sa Kanadom i Letonijom, ekipama koje mogu da nagoveste da li je Furija spremna da ide do kraja.

Izabrane vesti

Očigledno je da su španski reprezentativci današnji duel odigrali rutinski, gotovo pod moranjem. Uz minimalan rizik i potrošnju. Čak i kada je u prvoj četvritini zamirisalo na iznanađenje, čekalo se da Španci pojačaju ritam. Iran je imao minimalnu prednost posle prve četvrtine, ali brzo su stvari došle na svoje mesto.

Nešto bolja igra u odbrani odvela je Špance na dvocifrenu razliku, iako se selektor Skariolo hvatao za glavu povremeno. Pre svega zbog ofazivnog skoka Iranaca.

Ponovo su braća Hernangomez bila veliko oružje, ne baš preterano motivisane selekcije Španije. Zbrni indeks im je bio 48.

Huančo Hernangomez je meč završio sa 21 poenom i pet skokova, dok je Vili bio na pragu dabl-dabl učinka – 16 poena i devet uhvaćenih lopti. Solidan je bio Santjago Aldama sa 11 poena i osam skokova.

Kod Iranaca se istakao Mohamed Amini sa 19 poena.

GRUPA G

Obala Slonovače - Brazil 77:89

Iran - Španija 65:85



tagovi

Mundobasket 2023Serđo Skariolokošarkaška reprezentacija Španije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara