Foto: ABA liga
Foto: ABA liga

Spektakl! Čampara srušio Budućnost trojkom sa deset metara u poslednjoj sekundi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.01.21. | 20:54

Kakva završnica meča na Gripama - 78:77

Potpuno lud finiš i luda utakmia između Splita i Budućnosti! Domaćin je slavio sa 78:77 posle dramatičnog finiša. Split je imao 14 sekundi za poslednji napad, jednu trojku nije pogodio, a drugu, posle osvojene lopte, Sani Čampara je iz skoro nemoguće pozicije poslao pravo u koš!

Podgorički sastav je gubio 32 minuta, imao i dvocifren zaostatak u drugoj četvrtini, potom preokrenuo u poslednjih pet minuta, ali nije izdržao završni udarac koji je zadao Čampara.

Izabrane vesti

Split je zasluženo dobio ovu utakmicu, a ova trojka Čampare ostaće sigurno upamćena kao jedna od naslednica koša Dušana Kecmana koji je postao reper za ovakve lude završnice.

Heroj Čampara je utakmicu završio sa osam datih poena, a najefikasniji u redovima splita bio je novopridošli Roko Leni Ukić sa 20 poena. Blaž Mesiček je dodao 18 poena i oni su jedini imali dvocifren broj poena.

Budućnost je imala veliku pauzu, nije igrala zbog problema sa koronom i to se odmah i videlo na parketu. Najefikasniji kod Podgoričana bili su Džastin Kobs sa 19 i Melvin Edžim i Luka Mitrović sa po 13 datih poena.

Posle ovog trijumfa Split je stigao do učinka od pet pobeda i devet poraza, dok je Budućnost na devet trijumfa i dve izgubljene utakmice. Sigurno nisu Plavi očekivali da će prosuti bodove na Gripama, ali...

Čampara je imao drugačije planove.


ABA LIGA - 14. KOLO

Subota

Borac - Partizan 75:71

/Kočović 17 - Dangubić 13/

Split - Budućnost 78:77

/Ukić 20 - Kobs 19/

Nedelja

12.00: (1.60) Mega (14.5) Igokea (2.55)

Otkazano

Mornar - Zadar

Krka - Cedevita Olimpija

Crvena zvezda - Cibona

***kvote su podložne promenama



tagovi

Sani Čampara

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara