Luka Dončić (Foto: AFP)
Luka Dončić (Foto: AFP)

Spektakl u Madridu, vraća se Luka Dončić

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.08.23. | 23:48

Dalas Maveriksi će gostovati šampionu Evrope u okviru priprema za nastupajuću sezonu

Dugo timovi iz Evrolige i NBA nisu delili megdan, ali to će se promeniti ove jeseni. Kako je zvanično obelodanjeno, šampion Evrope, Real Madrid, ugostiće 10. oktobra Dalas Maverikse i svog nekadašnjeg igrača, Luku Dončića.

U glavnom gradu Španije će se tako održati prvi susret jednog od najboljih evropskih timova sa članom NBA lige od 2016, kada je takođe Kraljevski klub imao priliku da se sastane sa Oklahomom, a interesantno je da je i na tom susretu nastupao Dončić, samo u dresu Reala.

Izabrane vesti

Luka je sa 13 godina stigao u Real, a deo prvog tima postao 2015. Za tri godine osvojio je sve što se osvojiti može: tri titule u ACB ligi, dva Kupa Kralja i Evroligu 2018. Bio je i MVP elitnog takmičenja (kao i MVP finala), dva puta najbolji mladi košarkaš Evrolige.

Otišao je preko bare, Atlanta ga je izabrala 2018. kao trećeg pika i prosledila Dalasu u zamenu za Trea Janga i pika prve runde za naredni draft. Vrlo brzo stekao je status jedne od najvećih zvezda i u NBA, a dosad je četiri puta uvršten u idealnu petorku, bio je ruki godine i dosad ubeležio četiri Ol-star nastupa.

Sada se sa Mavsima vraća u Madrid, a publika u glavnom gradu Španije će najverovatnije imati prilike da ga na delu vidi u tandemu sa Kajrijem Irvingom.

Real je dosad osam puta imao prilike da se sastane sa NBA timovima od 1988. godine, a za rivale je imao Boston, Finiks, Toronto, Jutu, Memfis i Oklahomu i dobio je samo dva duela: 2007. u Madridu protiv Reptorsa 104:103 i pre sedam godina, takođe u glavnom gradu Španije, kada je savladao Oklahomu 142:137.


tagovi

Luka DončićKajri IrvingDalas MaveriksKK Real Madrid

Obaveštavaj me

Evroliga
NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara